ASUS P7H55-V ve i3 Sistemde RAM Çalışmama Sorunu

turker89

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle PC şu şekilde:

Kod:
Intel® Core™ i3-540 Processor Soket 1156 (4M Cache, 3.06 GHz 32nm) 
[URL="http://ark.intel.com/tr/products/46473/Intel-Core-i3-540-Processor-4M-Cache-3_06-GHz"]ARK | Intel® Core™ i3-540 Processor (4M Cache, 3.06 GHz)[/URL]

ASUS P7H55-V  Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200 MHz 4xDIMM,Max 16GB Ram Motherboards
 [URL]https://www.asus.com/Motherboards/P7H55V/#overview[/URL]

Kingston 2gb hyperx ddr3 1333mhz cl7 tek modül (2 adet) RAM takılı

Kingston 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHZ CL9 taktığımda doğru taktığıma eminim şöyle bir hata alıyorum:

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram'i çıkardım yine PC çalışıyor ama oyunlarda ekran kartı problemi almaya başladım. Chrome'da falan sayfalar kare kare açılıyor ekran kartına da bir şey oldu.

Bios'un yeni sürümüne nerden bakabiliriz bendeki 26.şubat.2010

İki adet ayrı RAM takarsanız tabi ki çalışmaz. RAM'ler aynı seri numaralı aynı modelde aynı değerlerde olmassa çalışmazlar.

Cpu-Z programını indirin ve "Mainboad" başlığı altındaki "Bios Version" kutusundaki rakamları söyler misin ? Çalışması için bios üzerinden bellek hızını yükseltmek gerekebilir. Diğer bellekleri çıkarıp mı takıyorsunuz ?

Ayrı hızlarda takınca dual olmadığını biliyorum ama çalışabiliyorlarmış. Zaten 4 gb ram'i tek olarak da taktım ama aynı hata oluyor. Bazı arkadaşlar BIOS'tan göstermen gerekebiliyor ya da CL'ini elle yazman lazım dediler onu nasıl yapacağım bilmiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Bios versiyonu 0301 yazıyor. RAM'leri her türlü denedim a1 b1'e 2 GB olanları taktım a2 veya b2'de 4gb denedim olmadı, hepsini çıkardım sadece 4 GB olanı taktım ama yine aynı sorunu verdi. MHz ve CL farklı ondan olabilir mi ? BIOS'a nasıl gösterebilirim onu ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…