ASUS P7P55D-DELUXE 4 GB Quad Channel Bellek Kullanılabilir Sorunu

Arda Güneş

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar yardım alabilmek adına doğru yerde bulunduğumu düşünüyorum. Elimde 3 tane 2 şer gb cl9 1333mhz kingston ram vardı. Vatan bilgisayardan cl9 1333mhz tek parça 4gb ram aldım. Almaz olaydım... Neyse her şekil denedim ilk başta anakartın isminin yazdığı ekranı geçmiyordu onu geçti tamam ama daha sonra windows başlatılıyor kısmında pc mavi ekran verdi.rami çıkarıp win8 kurdum yine aynı. Memory remap feature devre dışı bıraktım açıldı. Açıldı açılmasına da komedi gibi 10gb ram yanında kullanılabilir 3.5gb yazıyor. Velhasıl yardımınıza ihtiyacım var.

Anakartım Asus p7p55d-deluxe. Bu arada anakart üzerindeki MemOK! Fonksiyonunu da kullandım işe yaramadı. Tekrardan iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerinizin CL değerleri aynı mı ? Anakartınız en fazla kaç GB destekliyor ? RAM frekansları aynı mı ? Sanırım RAM'i görüyor fakat kullanılabilir olarak görmüyor. Yanlış anlamadıysam sorununuz bu değil mi ? Bu soruları cevaplarsanız yardımcı olabiliriz.

Bütün ramlerimin tepkime süresi cl9. Leon kennedy kardeş tam dediğimin aynası oldun. Bios'ta 10000mb görünüyor ama memory remap featureyi kapatmazsam bilgisayar açılmıyor bile. Onu kapattığımda da 3.5 kullanılabilir olarak görüyor. RAM frekansları da 1333mhz . Aynı.

Biraz daha bekleyin. Belki ben yanlış bilgilendirme yapıyor olabilirim. Benden daha bilgili arkadaşlarında fikirlerini sorun.

Teşekkür ederim kardeşim... Deneyimli arkadaşlardan ricam 2 dk yardımcı olsalar çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…