ASUS P7P55M ve Xeon X3440 OC ypamak

ParlakAhmet

Decapat
Daha fazla  
Saygıdeğer hocalarım yardıma ihtiyacım var.
Anakart ASUS P7P55 M
İşlemci Xeon X3440.
PSU Zalman zlx700.
RAM'ler hi Level 3x4GB 1600 MHz.

Hocalarım çarpan 16'dan 20'ye hepsini denedim.
BCLK frekansı 160'dan 200e kadar denedim.
V Core voltage 0.7'ten itibaren daha aşagısina sistem Boot etmiyor 0.14'e kadar denedim.
RAM timing el ile girerek denedim.
RAM voltaj 1.5'ten 1.6 kadar hepsini denedim.
Anakart 30C Max 40 işlemcimin 40 Max 70 C bütün ayarlarda tek tek denedim. 1600 MHz'te stabil hale getiremedim. Testlerden 10 dk 15 dk kararli hale getiriyorum. Oyuna giriyorum, 5 dk içinde mavi ekran. AIDA64 ile test ediyorum, System stabilty testi. Beynim durdu, hangi ayarı gözden kaçırmış olabilirim? Şu an load calibration kapattım, bir de böyle deneyeceğim. Yükte 1.28 v normal, 1.35 Calibre kapalı. Yardımlarınızı, bekliyorum acaba hangi ayari gözden kaçırdım?
1333 MHz değerlerde stabil şekilde çalışıyor 1600 mhz yükseltmek istediğim zaman mavi ekran hatası alıyorum. Ram 1360 MHz kadar stabil 1360 MHz sonrası mavi ekran. Aklımda bir soru acaba anakartımın desteklediği marka RAM'lerden taksam sorun ortadan kalkar mı? Hi Level markasını kitapçığında desteği yok. Ama çalıştırıyor garip. Kitapçıktaki 1600 MHz RAM'lerden alsam sorun çözülür mü yoksa devam eder mi? Kafamdaki soru işaretleri bir türlü geçmiyor deneme yanılma yapmadan bir cevap bulamayacağım galiba.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı