Asus P8H61-M LE R2.0 BIOS P8H61MLR.cap hatası

Mahmut_Keskin

Centipat
Merhabalar bilgisayar ekteki resimdeki hatayı veriyor. Klavye çalışmıyor 4 tane ayrı ayrı ps/2 ve USB denedim. ASUS'un sitesinden .cab uzantılı BIOS dosyasını indirdim ama klavyeyi görmediği için hiçbir şey yapamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ediyorum.
Bu konuda bilgisi olan var mı? İnternet'te herhangi bir bilgi bulamadım bu konuda BIOS'u nasıl güncelleyebilirim. Klavye çalışmıyor direkt olarak bu ekran geliyor.
Merhabalar ben sorunu çözdüm birisinin başına gelirse nasıl çözüldüğünü anlatayım. Öncelikle bu modelde BIOS entegresi lehimli değilmiş direkt olarak sökülebiliyormuş. Entegreyi bacaklarına dikkat ederek yuvasından çıkardım. Sonra ASUS'un sitesinden uyumlu Sürüm 1408 olan .CAP dosyasını ( İlgili Link )' ten indirdim. Sonra araştımalar neticesinde klavyem ve USB'ler çalışmadığı için .CAP dosyasını .BIN veya .HEX uzantısına çevirmem gerektiğini öğrendim. Linkini verdiğim converter programı ( İlgili Converter Linki ) ile .CAP uzantısını .BIN 'e çevirdim. Sonra çevirdiğim bu .BIN dosyasını flash belleğe atıp ve BIOS entegresi ile birlikte bir elektronikçiye götürdüm ve bu dosyayı entegreye yüklettim. Getirip bilgisayarıma taktım ve işlem başarılı oldu bilgisayarım çalışır konuma geldi. Herkese teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…