ASUS P8H61-M LX doğru BIOS güncellemesi nasıl yapılır?

Makaleler
4
Daha fazla  
Anakartın rev 1 ve rev 2.0 için ASUS sayfası var. Benim anakartımın bağlantı etiketinde rev 3.0 yazıyor. İnternete rev 3.0 yazınca çıkmıyor ama Google görsellerde rev 3.0 çıkan anakartların resmi anakartım ile aynı. Bu işte bir gariplik var kısaca rev standart ve rev 2.0 sayfaları var ve ben hangisini indirip hangi sayfada BIOS güncellemesi yapmalıyım bilmiyorum. Şimdi yanlış BIOS güncellemesini yüklersem anakart çöp olabilir o yüzden yardıma ihtiyacım var.
Çoğu oyunda değil ama güncel yapımlarda input lag sorunu yaşıyorum 50-60 gibi ortalama FPS değerlerinde çok yüksek imput lag var her şey çok gecikmeli. Bende dedim BIOS güncel değil güncellersem sorun çözülebilir vb vb. Her oyunda yok yani ciddi bir sorun değil ama inanılmaz bir ağırlık ve gecikme ile 60 FPS oyun oluyor sana 30 FPS o yüzden her neyse kötü bir deneyim güncelleme amacım bu.
Anakartım tam olarak buna benziyor. Hatta direkt bu diyebilirim.

1722208948560.png

1722208532612.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürüm: 4601

Fakat oyunlardaki sorunlar BIOS sürümü ile ilgili değildir. Daha çok CPU/Ekran kartı/RAM uyumudur.
Bundan bahsetmiştim fakat editör silmiş, zaten bende input lag'i çözmesini beklemiyorum ama işlemci ve ekran kartı veri alışverişini biraz olsun optimize etse bile yeterli. Onu geçtim 1 nesil fazla işlemci desteği için bios update gerekiyor. Her neyse hocam diyeyim, doğru sürüm olduğuna emin miyiz? benim anakart rev 3.0 yazıyor, CPU-Z rev0x diyor, Websitelerinde rev 1.0 ve rev 2.0 gördüm. Kısaca her şey çakışıyor gibi dediğim gibi o yüzden rev 2.0 mı yoksa 1.0 mı benim anakart emin olamadım.

Bundan bahsetmiştim fakat editör silmiş, zaten bende input lag'i çözmesini beklemiyorum ama işlemci ve ekran kartı veri alışverişini biraz olsun optimize etse bile yeterli. Onu geçtim 1 nesil fazla işlemci desteği için bios update gerekiyor. Her neyse hocam diyeyim, doğru sürüm olduğuna emin miyiz? benim anakart rev 3.0 yazıyor, CPU-Z rev0x diyor, Websitelerinde rev 1.0 ve rev 2.0 gördüm. Kısaca her şey çakışıyor gibi dediğim gibi o yüzden rev 2.0 mı yoksa 1.0 mı benim anakart emin olamadım.
o işler öyle olmuyor işte iyisi mi siz bunu asus ile konuşun.
Bu anakartın faklı bios sürümleri var.
al buyur P8H61-M LX R2.0 - Destek
siz anakartınızın rev 3.0 olduğunda eminmisiniz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam R2.0 Revision numarası değil model numarası.
bunu öğrendiğim iyi oldu. İkisi tamamen ayrı model o zaman. Mevzu gigabyte anakartlardaki gibiyse iş değişir çünkü. Misal Benim revizyonum x.x yani rev 1.0 zaten. Yani benim anakartımın faklı bir revizyonu yok ama yanlış revizyonu usb flashback ile yükleyenler yazıyor anakartım açılmıyor gigabyte sorunlu vs. Zaten yanlış revizyonu yüklediğinizde usb flashback ledi yanıp kalır 😄 Anakarta bios atamazsınız taki doğru revizyonu bulana dek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı