ASUS P8H61-M LX USB Portlar Çalışmıyor

DivineCougar

Megapat
Yer
Kırklareli/Lüleburgaz
Daha fazla  
Meslek
Tarih Öğretmeni / Web Design
Merhaba,

Bu model anakarta sahibim, USB Portlar hiçbir şekilde tepki vermiyor. USB portlarını telefonuma bağlandığımda şarj ediyor fakat mouse, klavye bağlandığımda tepki vermiyor. Anakartımı üreticinin verdiği son sürüm BIOS'a yükselttim, BIOS'u sıfırladım USB ile ilgili her şeyi açtım vs ancak sorun halen devam etmekte. Kasanın USB portlarını anakartın USB socketlerine bağladım onlarda da tepki yok. PS2 klavye bağladım o çalışıyor. Sebebi ne olabilir bilgisi olan var mı?

@Recep Baltaş

Üzdünüz Technopat.. :(

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var bir çözüm buldunuz mı?

Çözüm anakartı değiştirmek hocam. Çünkü yüksek ihtimalle anakartınızın güney köprüsü arıza yapmıştır. Bunun çözümü de malesef neredeyse anakart fiyatına tamir ediliyor. PCI express bölümüne USB çoklayıcı bağladım o bile işe yaramamıştı.

Çözüm anakartı değiştirmek hocam. Çünkü yüksek ihtimalle anakartınızın güney köprüsü arıza yapmıştır. Bunun çözümü de maalesef neredeyse anakart fiyatına tamir ediliyor. PCI Express bölümüne USB çoklayıcı bağladım o bile işe yaramamıştı.

PCI Express yerine USB taktım BIOS'ta göremiyordum bende başka bilgisayarda HDD'ye Windows kurulumu yaptım taktım çalıştırdım PCI Express çalışıyor ama BIOS'a giriyorum format için çalışmıyor bu sorunu çözemedim format atamıyorum şu an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı