Asus P8H61M_LX BIOS Güncellemesi İle Uyumlulukların Değişmesi

L1ghtBr1nger

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda yukarıda belirtmiş olduğum anakart bulunuyor. Eski falan ama idare ediyoruz kendileriyle Ancak Asus'un ana sayfasına girip BIOS güncellemek istediğimde gördüğüm bazı şeyler kafamı karıştırdı. Örneğin benim bildiğim kadarıyla bu kart 1155 soketli 2.nesil(32nm) işlemci destekliyor veyahutta RAM desteği DDR3 1333Mhz. Her nasılsa BIOS güncellemelerinin getirdiği yeniliklere baktığımda son sürüm ile birlikte kartta 3.Nesil intel işlemcilerin (ki 22nm) ve 1866Mhz DDR3 RAM desteğinin olduğu yazılmış.

Şimdi bu nasıl olabiliyor ? RAM'ler 1866 takılsa dahi 1333'e mi düşürülecek? Veya işlemci nanometresi çıkış olarak desteklenmese de BIOS update ile destek verilebilir mi?

Yok mu yardım edebilecek birisi şuan her türlü bilgiye açığım.

Hocam peki işlemcide ki 2.nesil 3.nesil (Nm) hızda bir fark yaratır mı? Çünkü normalde anakart 2.Nesil çıkışlı.
Bu arada cevap için teşekkürler.

Hocam şuanda sistemde I3 2100 kullanıyorum ancak GTX 1050 ile %10/15 dar boğaz yapıyor. Bende I5 2500/K veya I5 3570/K düşünüyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…