Asus P8H67 sistem RAM yükseltme sonrası donma sorunu

TURBO01

Kilopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Elektrik
Arkadaşlar sisteme yeni RAM aldım, bilgisayar nedense kasıyor. İlk taktığımda 1 dakika gibi bir süre sorun olmadı normal açıldı ve sonrasında Windows açılıp 1 dakika sürmeden ekran donuyor ya da sistem başlamadan donuyor. Biraz bekleyip kendi kendine açılıp açılıp kapanıyor, hep aynı şeyi tekrarlıyor. Yapmadığım şey kalmadı diyebilirim. Başka daha eski bir PC'ye taktım denedim, sorunsuz ve harika çalışıyor, sorun yaşamadım. 8 adet RAM denedim hepsi sorunsuz çalışıyor. BIOS güncel, daha önce son sürüme güncelledim.
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • Intel Core i5 2300 @ 2.80GHz
  • 8,00GB Single-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
  • ASUSTeK COMPUTER INC. P8H67 (LGA1155)
  • 4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (MSI)
  • 238GB Crucial_CT256MX100SSD1 ATA Device (SSD)
  • 931GB Seagate ST1000DM003-9YN162 ATA Device (SATA)
Bu arada 32 GB'a kadar destekliyor ve 3 gün önce PC'yi temizledim. İşlemci macununu yeniledim temizledikten sonra. 4 slottan ikisi anlamsız biçimde çalışmıyor. Bunu şu an sormuyorum, sorun yapmıyorum ama bu 8 GB RAM bu anakartta neden çalışmaz, donar, kasar anlam veremedim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa, cevap verirlerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır deneyemem çünkü izin vermiyor donuyor. işlem yapamıyorum 8 GB olan rem takılı iken hiçbir programı çalıştıramıyorum. Sıkıntı ana kartta o kesin. Hayır 8 GB takılı iken başka ram takılı değil ikili tekli denedim olmadı zaten. Tek denedim yine olmadı ama diğer ramlar sorunsuz çalışıyor 2 adet 4GB takıyorum sorun olmuyor zaten hep bu şekil kullanıyordum yükseltmek istedim işte sonuç bu

Aynısını ben eski sistemimde yaşamıştım o zamanlar DDR2 sistem kullanıyordum tek modül 2 GB ram takınca aynısı oldu sistemi başlatıyordum 1 dakika sonra hemen imleç donuyordu mecbur reset atmam gerekiyordu gitmediğim bilgisayarcı kalmamıştı ram değişecek yok anakart yanmış falan dediler eve geldim sorunu kendim çözdüm. Bios ayarlarından ram mhz kısmını buldum bir tık düşürdüm mesela 800 Mhz ile 667 Mhz yaptım daha sonra kaydedip çıktım ve sorunum düzelmişti o şekilde 1 sene kullandım sende de aynı sorun olabilir deneyebilirsin belki çözülür. Birde anakartın belki tek modül 8GB ram kaldırmıyor olabilir.

Şu an dışarıdayım ama Memok butonunuda denemiştim bir kaç kez oda yanıt vermedi maalesef ram' in markası crucial 8GB ama eve gidince tam olarak bakarım dostum.
Blueman23 arkadaşım

bellekleri arızalı slotlara zaten takmıyorum onlar artık bu sorunu çözebilsem sonraki adım şu iki slot olsa işimi 2×8=16GB işimi uzun süre görür yani kısacası sağlam iki slotdada tek tek denedim olmadı.

Sadomadoking arkadaşım anakart 32 GB' ta kadar destekliyor ama tek modül kaldırma durumunu bilmiyorum. ddr3 anakartım iş olsun diye biostan auto'dan 1600'e çıkardım ram'i pcyi açamadım bios pilini çıkardım taktım reset attım öyle açabildim. Ama eve gidince bu defa dediğin gibi 1333'den aşağı çekeyim belki olabilir. Bide böyle deneyim bakalım her yolu denedim umarım bu şekilde olur. Bilgileriniz için tşk ederim. Deneyip haberdar edecem

evet arkadaşlar öncelikle iyi geceler. sayenizde bir tecrübe daha kazanmış olduk. ilgili ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. bu saatte yazıyorum erken sevinmek istemedim açıkçası bayağı bekledim sorun çıkarmı diye ama olmadı. gelelim sorun un çözümüne.
sadomadoking nickli arkadaşım eve gelir gelmez ilk dediğini uyguladım. biosa girdim 1333mhz den 1 tık aşağıya yani 1066mhz e çektim 8 GB ram i taktım ve sorun ortadan kalktı bir dakika bile sürmeden donan sistem normale döndü. ve sonrasında 1333 mhzyi dahi zorladım stabil olunca daha yukarıyı denedim şuan sistem 1372 mhz de çalışıyor. demekki önce aşağıya çekmek gerekiyormuş tecrüben sayesinde sorunu çözmüş olduk. 1333mhz standardın üzerinde çalışıyor hiçbir kusur donma yok. inanın anakart bile bakmaya başlamıştım o derece. tabi üç dört gün önce macununu değiştirip temizleyim derken 4 slotun ikisine ne yaptıysam durduk yere arıza verdi. macunmu taştı şüphelenmiyor değilim açıkçası ama yapacak bişey yok bu şekilde 2 slotla idare edecem beni uzun süre götürür. Belki bir ihtimal biosa güncelleme gelirse bu sorunda ortadan kalkar diye ümidediyorum daha öncede 2 slot arıza vermişti biosu güncelleyince sorun ortadan kalkmıştı. yinede bilgisi tecrübesi olan arkadaşların bilgisine tecrübelerine açığım çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı