Asus P9x79 Sistem Toplama

Ekran Kartını 900 Serisi ile Değiştirmenin Vakti Gelmiş mi ?

  • Evet

  • Hayır

  • Arada Kaldım


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

sercancayir

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2014
Mesajlar
53
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat Ailesi !
Topladığım sistemimi sizler ile paylaşmak istedim. Yorumlarınızı ve önerilerinizi esirlemeyiniz.



- Çevre Birimleri

* Logitech G510 Klavye
* Logitech G300 Maouse
* Creative Inspire T6160 5.1 Ses Sistemi
* Samsung SyncMaster SA550 Ekran
* Airties Air 5452 Modem

- Kasa

* Zalman Z11 Plus Kasa
* Cooler Master GX 750W 80Plus Güç Kaynağı
* Asus P9x79 Anakart
* İntel Core i7 4820K 3.70 GHz İşlemci (Overclock ile 4.6 GHz)
* Thermaltake Frio Advanced İşlemci Soğutucu
* Asus GTX 760 OC DCii Ekran Kartı
* Corsair 16 GB Vengeance DDR3 1600MHZ (2 x 8GB) Ram
* OCZ Vector 128GB SSD
* Seagate 7200 Rpm 1TB HDD
* Asus Multi DVD Writer
 
Bütçe varsa gtx 980 ve 780 alabilirsin eğer yoksa Çevre bileşenlerinin ve ram den kısıp daha iyi alabilirsin.. ram sistem için biraz fazla.
 
GTX 970 ya da GTX 980 alabileceksen değiştirmen iyi olur, ancak GTX 960 alacaksan gerek yok. GTX 960 almaktansa şimdilik GTX 760 dursun, 1 yıl sonra çıkacak olan yeni seriden bir ekran kartı ile değiştirirsin.

Not: 4820 ve x79 sistemi şu anda sıfırdan toplamadığını varsayıyorum.

Yaklaşık 8-9 ay oldu sistemi toplayalı. Bende aynısını düşündüm. Hem DirectX12'yi görmek istedim hemde birikimin üstüne biraz daha koyup tek alımda 4-5 yıl idare edecek bi kart istiyorum.

Sistemin toplanma amacı nedir ?

Sistemi toplama amacım oyun oynamak. Ardından da film izlemek geliyor. Okul için yazım işlerini lattop ile yapıyorum. Masaüstünü sadece eğlence odaklı kurdum, bi beklentim yok ama ileriye dönük kullanışlı olmasını diliyorum.

Bütçe varsa gtx 980 ve 780 alabilirsin eğer yoksa Çevre bileşenlerinin ve ram den kısıp daha iyi alabilirsin.. ram sistem için biraz fazla.

İlerleyen zamanlarda sadece ekran kartını upgrade ederek sistemi güncel kutmak için fazla ram kullandım. Bilemiyorum daha da ileride işlemci değişimi gerekir mi yoksa x99 lu bir sisteme mi geçiş yapmak çare olur..
 
@sercancayir eğer oyun amaçlıysa işlemci vs çok abartı kaçmış ha bi zararı varmı yok ancak o bütçeyle çok rahat bi gtx 980 alınabilir ve oyun performansını zirveye taşırsın.
 
@sercancayir eğer oyun amaçlıysa işlemci vs çok abartı kaçmış ha bi zararı varmı yok ancak o bütçeyle çok rahat bi gtx 980 alınabilir ve oyun performansını zirveye taşırsın.

Teşekkür ederim önerileriniz için. Windows 10 ve DirrectX12'nin gelişi ile birlikte ekran kartını değişritip değiştirmemeye karar vericem.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı