Asus PG27AQ G-Sync Çalışmıyor

DeMarcusCousins

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba, yaklaşık 4 ay önce topladığım sistemimi 2 ay sorunsuz bi şekilde kullandım. Fakat 2 ay şehir dışında olmamdan dolayı kullanamamıştım. 1 hafta önce bilgisayarı tekrar kullanmaya başladığımda G-Sync' in çalışmadığını farkettim. Monitördeki kırmızı ışık yanıyor ve G-Sync aktif gözüküyor. Fakat çalışmıyor ve yırtılmalar meydana geliyor. Sürücüleri kaldırıp, tekrar yükledim fakat sorun devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
GPU: GTX 1080
Monitör: Asus PG27AQ

Sorun neden bilemiyorum. Ama çözene kadar yırtılmasız akıcı oyun oynamak için V-sync açınız. Sorun ortadan kalkmış olacak. Ancak; sorunu araştırınız, sonuç alamıyorsanız servise götürebilirsiniz çalışmadığından eminseniz.

@Recep Baltaş

Nvidia Driver'ını 368.81'e geri çektim. Nvidia denetim masasından G-Sync'i açtığımda V-Sync'in de otomatik olarak açıldığı farkettim. G-Sync kapalıyken, V-Sync'i tek başına açıtığımda oyunda bi etkisi yok. Fakat V-Sync kapalıyken G-Sync'i açtığımda ise gene bi etki olmadı. İkisi beraber açıkken FPS yi 60'a kitliyor ve yırtılma olmuyor. Bu sefer de CS:GO' da input lag olduğunu farkettim. Normalde 250 civarı FPS alırken, G-Sync açıkken max 60 FPS aldığım için olabilir mi? Yoksa G-Sync de en ufak input lag olmaz mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, çünkü bu durum çok canımı sıkmaya başladı. Teşekkürler.

Dostum maalesef detaylı bilgi sahibi değilim konuda. Ürünün garantisi devam ediyorsa ve G-sync aktif olmuyorsa servise götür derim. Vsync' nin yırtılma yaratmayacağını belirtmiştim. O açıkken sorun yaşamazsın. G-sync kapalı iken vsync açınca oyunu 60' a sabitlemesi ve hiç yırtılma olmaması lazım. Ancak eğer hz ayarın yüksekse onu da oyun ayarlarından ya da nvidia ayarlarında varsa 60 yapmalısın. Ya da oyunda sabit 50 fps alıyorsan hz de 50 de olmalı. Bunu GTA 5 de bizzat denedim ve yaşıyorum. 50 fps alırken 72 hz de görüntüde sorun oluyor akıcılıkta. Ama hz değerini de 50 yapınca tadından yenmiyor.

Bunu da bir kontrol edin. Sadece şekilde özetliyim. G-sync kapatın. Oyunu vsync açarak 60 fps yapın ve monitör hz değerini de 60 hz' e getirin. Kesinlikle yırtılma ve gecikme olmayacak diyorum. Ama bizim b yaptığımız doğru değil. Siz çok iyi bir monitörde neden düşük fps ile oynayasınız ki? O yüzden servise gitmelisiniz diyorum.

Sonuçları paylaşmanızı rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…