ASUS PG27VQ vs ASUS PG279Q

TürkayErsöz

Hectopat
Selamlar ,
i7 8700K ve yeni çıkacak GTX serisi içeren bir sistem topluyorum. Bütün parçalar alındı. Başlıkta yazdığım gibi bu iki monitör arasında kaldım. IPS panel daha güzel görüntü veriyor ama PG27VQ’nun şekli daha güzel geldi bana. Başka 2K 144Hz G-sync monitör tavsiyeniz varsa bekliyorum.

Son düzenleme:
TN ile IPS paneller arasında şu tabloadaki gibi farklar var. IPS panelin iyi yönleri ve kötü yönleri de var. Ben hem 144Hz TN hemde 60Hz IPS panel kulllanan iki monitör kullanıyorum şu anda. Aradaki fark çok belirgin olarak hissediliyor.

TN panellin görüntüsü daha parlak, renkler daha canlı, görüş açısı bakımından mesela yatağa uzandığımda (çok eğildiğimde) görüntülerde bulanıklaşma oluyor ama oturur durumdayken ve çok fazla eğilme olmadığında görüntüde sorun yok.

IPS ekrandaki görüntü daha mat, renkler daha tok, gerçeğe yakın. Hiçbir şekilde görüntüde sorun olmuyor.

Oyun için alacaksan TN panel bir motnitör al, hatta bulabilirsen VA panel biraz daha iyi olur görüş açısı bakımından. VA panel IPS panel gibi.

2.png

Şuan BENQ XL2430T kullanıyorum aktif olarak. Renkleri bana pek problem yaratmıyor. VA panel G-sync monitör varsa düşünebilirim. İlginiz için teşekkür ederim

Monitör ne kadar büyük olursa o kadar fazla alanı görürsün. Mesela PUBG gibi oyunlarda avantaj sağlar. PG27VQ de güzel monitör; kavisli, şık görünüyor. TN monitör kullanıyorsan ve hoşuna gidiyorsa alıp kullanabilirsin.

IPS veya VA kullanmadığım için yorum yapamam ama videolardan gördüğüm kadarıyla renk bazında baya fark var. Acelem yok monitör için, daha ekran kartları çıkacak falan. Teşekkür ederim fikirleriniz için.

IPS veya VA kullanmadığım için yorum yapamam ama videolardan gördüğüm kadarıyla renk bazında baya fark var. Acelem yok monitör için, daha ekran kartları çıkacak falan. Teşekkür ederim fikirleriniz için.

IPS panelin renkleri daha iyi ama mesela karanlık içeren oyunlar oynadığın zaman, ips panelde siyahlar daha siyah olduğu için, alanı görmekte zorlanıyorsun. Kontrastı da düşük olduğu için sonuna kadar açsanda olmuyor IPS panelde bir tek bu dezavantaj var. Çok film izleyen biriysen veya fotoğraflarla ilgilenen biriysen IPS panel monitör alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı