Asus PRIME A320M-K Anakart Boot Manager'ın Çalışmaması

jagifarx

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba yaşadığım sorun Asus PRIME A320M-K Anakart modelinde Boot menüsü açtığım zaman karşıma DVD okuyucu ve M.2 SSD gözükür şekilde orada oluyor ve sisteme yeni format atacağım için DVD okuyucumu seçiyorum. 10-15 saniye sonra siyah ekranda kaldıktan sonra kendini BIOS'a atıyor.
Bu sorunun çözümü için yapmadığım ayar denemediğim yöntem kalmadığı için son çare burada uzman kişilere danışmaya karar verdim.
* Secure boot: Açık/Kapalı
* CSM: Açık/Kapalı
* Fast boot: Açık/kapalı
* AHCI Mod şeklinde her türlü ayarda denedim fakat her seferinde beni tekrar BIOS'a gönderdi.
Bir de anlamadığım olay şu; Anakart UEFI desteği var ve W10 kalıp dosyasını GPT düzeni olarak diske yazdırdım yani UEFI için gerekli şekilde, fakat nedense boot manager'da ve BIOS'taki incelemelerimde DVD okuyucumun ismi hiç bir şekilde başında UEFI ibaresi almıyor, sadece standart ismi yazıyor.

Şimdi sizlere BIOS versiyonumu belirtmek istiyorum: 4207-Sürüm 2018/12/13
İşlemci: AMD Ryzen3 2.nesil
Not: bios update yapmadım windowsu kurduktan daha sonra yapmayı planlıyordum fakat bununla ilgili sorun çıkarırmı emin değilim.
Arkadaşlar yardımcı olucak yokmu hiç ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…