ASUS Prime B350 -Plus ile Ryzen 9 5900X kullanılır mı?

memet7994

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi sosyaller.

Benim 2018'den beri kullandığım bir sistemim mevcut, bu sistemi güncellemek istiyorum. Malum Ryzen B350 kartlar için 5. seri işlemci desteği sundu. Merak ettiğim konu şöyle, bende bulunan bu B350 - Plus anakarta Ryzen 9 5900X işlemci ve RTX 3080 takmak.

Bu işlemci bu anakart ile stabil bir şekilde çalışır mı? Aşırı ısınma ya da sistemsel bir sorun yaratır mı? Halihazırda elimde Corsair Vengeance 3200 MHz 2x8 GB RAM mevcut. Bu RAM'lerin yanına aynı marka ve model 2x16 GB takıp toplamda 48 GB RAM ile kullanmayı düşünüyorum. Uygunsa oluşturmayı düşündüğüm sistem şu şekilde olacak;

- ASUS Prime B350 - Plus anakart.
- Ryzen 9 5900X işlemci.
- RTX 3080 ekran kartı.
- Corsair Vengeance 3200 MHz 2x8 * 16x2 = 48 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu biraz tuhaf duruyor tabii. Yani üst seviye bir sistem dizecek gücünüz varsa temelini de bu şekilde oluşturursunuz. Teorik olarak B350 bir anakarta bu parçalar takılır ama imkan varken B550 bir anakarta geçmek sistem bütünlüğü açısından daha doğru olur. Geniş düşünmek lazım.

O anakarta o işlemci takılır mı? b450 bile önerilmiyor b550 chipsetli bir anakarta sahip olmanız gerekir
Merak ettiğim konu bu aslında önerilmeyen bir anakart için neden yeni güncelleme ile bu işlemci desteklenmekte ? Sadece bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.

Bu biraz tuhaf duruyor tabii. Yani üst seviye bir sistem dizecek gücünüz varsa temelini de bu şekilde oluşturursunuz. Teorik olarak B350 bir anakarta bu parçalar takılır ama imkan varken B550 bir anakarta geçmek sistem bütünlüğü açısından daha doğru olur. Geniş düşünmek lazım.
Şöyle bir durum var. Elimdeki ram ve düşündüğüm işlemci ddr4 sistemde çalışmakta. Hali hazırda ramlerim 3200 mhz ve alacağım ram'ler de bu frekansta olacak. Ddr4 sistem de artık yeni işlemci çıkmayacağı için anakart'a ekstra bir yatırım yapmayı düşünmedim.

Şöyle bir durum var. Elimdeki RAM ve düşündüğüm işlemci DDR4 sistemde çalışmakta. Halihazırda RAM'lerim 3200 MHz ve alacağım RAM'ler de bu frekansta olacak. DDR4 sistem de artık yeni işlemci çıkmayacağı için anakarta ekstra bir yatırım yapmayı düşünmedim.
Bu doğru ama üst seviye parçalar alınırken anakart için bütçe yaratılabilir diye düşünüyorum. Daha güncel bir yapı, PCIe 4.0, güçlü bir temel derken bu yükseltme yapılmalıdır. RTX 3080 seçerken ASUS TUF yerine Galax alarak o bütçeyi oluşturmak gibi düşünmek lazım.

Teknik olarak çalışır. Gerekli BIOS güncellemesini yaptıktan sonra işlemciyi takarsın ve bilgisayar açılır. Fakat o kadar güçlü bir işlemciyle ısınma sorunu olabilir. Başka sorun olacağını da sanmam.

BIOS güncellemesi yap, daha sonra VRMlerin üstüne küçük soğutucular al yada yap. Ondan sonra hiçbir anakart fark etmez. Yalnız 5900X almanıza gerek var mı asıl mesele o?
Öneriniz için teşekkürler, Kurgu ve montaj işiyle uğraşmaktayım o yüzden alıyorum.

Teknik olarak çalışır. Gerekli BIOS güncellemesini yaptıktan sonra işlemciyi takarsın ve bilgisayar açılır. Fakat o kadar güçlü bir işlemciyle ısınma sorunu olabilir. Başka sorun olacağını da sanmam.
Anakart sicaklığını sağlıklı şekilde hangi program ile görebilirim

Öneriniz için teşekkürler, Kurgu ve montaj işiyle uğraşmaktayım o yüzden alıyorum.

Anakart sicaklığını sağlıklı şekilde hangi program ile görebilirim
Aida64'ü dene eğer trail derse korsan kur bak. Mosfetlerin üstüne soğutucu yaparsan diğer anakartlarla farkı kalmaz. Ayrıca şimdi ona soğutucusu iyi 550M falan aldın ettin derken 1.5K para cebinden çıkar.

En güzeli bu anakartı elden geçir, sağlam soğutucu döşe güç vericilere. Youtube ve google'dan araştır. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı