ASUS Prime B350-Plus sistemi yükseltme

Etolas

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 1600 ve GTX1050 Ti takılı eski bir bilgisayarım var. Apex-Rainbow6-LoL ( LoL deyip geçmeyin optimizasyonu mu ne bozuldu bir şeyler oldu o oyuna :D) gibi oyunlarda 144 ve üstü oynatacak bir bilgisayara updateleyebilir miyim? 2x8 16 GB RAM mevcut disk konusunda sıkıntı yok.
Ekran kartı olarak NVIDIA olması şart arkadaşlar GeForce Experience uygulamasını kullanıyorum fazlasıyla işime yarıyor ve NVIDIA'yı daha faydalı buluyorum.
Aklımda 3060'lı bir sistem var. İşlemci için ek soğutucuya bütçe ayırabileceğimi sanmıyorum onu göz önünde tutarsanız sevinirim. Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

Bütçe ne kadar?

Bütçe çok sıkıntı değil de gidip 3080 gibi bir kart takmak istemiyorum
Aklımda ASUS TUF 12 GB 3060 var ya da MSI Gaming X 3060 12 GB
MSI daha ucuz ve daha mantıklı geliyor çünkü aşırı yatırım yapmalık bir kasa değil elimdeki.
3 4 yıl kafi düzeyde oyun oynatacak PC lazım 144 FPS üstü o yüzden 3060'ı yeteri kadar besleyecek + işlemci based oyunlarda sıkıntı çıkarmayacak bir işlemci arıyorum diyebiliriz aslında.
Not: PSU: 650W 80+
RAM: 2x8 2666MHz
ANAKART: ASUS Prime B350PLUS

+Şu fikrim de var hazır sistem mantıklı mı?

Bütçe sıkıntınız yoksa sistemi komple satıp NVIDIA kartlı hazır sistemlere bakın derim.

Sistemi satma ihtimalim yok ailem de gerektiği zaman kullanıyor ben üniversitedeyken, o yüzden bana da hazır sistemler mantıklı geldi.
Peki ihtimal durumunda sistemi güncellemeye kalkarsam MSI 3060 Gaming X'i Ryzen 5 5600 iyi besler mi?

Sistemi satma ihtimalim yok ailem de gerektiği zaman kullanıyor ben üniversitedeyken, o yüzden bana da hazır sistemler mantıklı geldi.
Peki ihtimal durumunda sistemi güncellemeye kalkarsam MSI 3060 Gaming X'i Ryzen 5 5600 iyi besler mi?

O zaman BIOS Update yapıp R5 5600 yanına da 3060 almak en mantıklısı güç kaynağınız nedir?

İşlemci ekran kartı değişimini yapıp rahatça kullanabilirsiniz. BIOS Update yapmayı unutmayın yeni işlemcinizi takmadan önce çalışmaz yoksa.
1.Sorum: Ryzen 5 1600 stok fanı 5600 e de uyumlu olur mu?
2.Sorum: Ryzen 5 5600x Vermeer'deki Vermeerin olayı ne uyumlu CPU lardan baktım da.

1.sorum: Ryzen 5 1600 stok fanı 5600'e de uyumlu olur mu?
2.sorum: Ryzen 5 5600X Vermeer'deki vermeerin olayı ne uyumlu CPU'lardan baktım da.

1. soru için: İkisi de AM4 soket zaten niye uyumlu olmasın. İkinci olarak vermeer olayını bilmiyorum fakat anakartın destekliyor R5 1600'de AM4 soket R5 5600X'de aynı soket dediğim gibi BIOS güncelleme yapıp sorunsuz kullanabilirsin. (bu arada R5 5600 içinden de stok soğutucu çıkıyor.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı