ASUS PRIME B360M-K fan kontrolü

Makaleler
6
Daha fazla  
Toplam 7 adet fan mevcut ancak (CHA_FAN - CPU_CAN) 2 tanesi kontrol edebiliyorum.
Program ile veya BIOS üzerinden göremediğim fanlar güç kaynağına bağlanmış.

Diğer fanları kontrol etmek için ne önerirsiniz?
  • Anakart: ASUS PRIME B360M-K Intel B360 Soket 8. Nesil 1151 DDR4 2666MHz USB 3.1 Anakart
  • İşlemci/fan 1x: Intel Core i5 8400 Soket 1151 - 8. Nesil 2.8GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci
  • Kasa 4x: RAMPAGE REDSKY 4x120mm KIRMIZI LED FAN USB 3.0 MidT ATX KASA
  • Fan 2x: RAMPAGE 4C-15 120MM KIRMIZI LED FAN
1- Toplam 7 tane fan mevcut bunlardan 1 tanesi işlemci fanı (CPU_FAN olarak 4 pinli anakarta 4 pinli olarak bağlı) onda sorun yok kontrol edebiliyorum zaten çalışması gerek.
2- Geriye 6 fan kaldı. Kasanın içerisinde çıkan 4 tane fan ve ekstra aldığım 2 fan mevcut. Bunlardan 1 tanesi (CHA_FAN ankartın 4 pinli soketine 5 kablolu fan 3 pinli olarak bağlı) sorun yok kontrol edebiliyorum zaten çalışması gerek.
3- Geri 5 fan kaldı. Diğer fanlar yine 3 pinli güç kaynağına bağlı. Başka fan soket girişi yok anakartta.

Diğer 5 tane çalışan fanlar gereksiz çalışıyor. Kasayı sökmeden kumanda vb kit gibi şeylerle nasıl kapatıp açarım?
önerinize ihtiyacım var ?
????????????????????

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fan çoklayıcının bir tarafı Molex girişi güç kaynağından bir tane molex kabloyu ucuna bağlayacan güç gelsin diye. Dİğer tarafı 4 pin çıkışı yanında 4 pin kablosuda geliyor. Anakart üstünde 4 pin yuvalarından herhangi birine bağlarsan anakart üstünden çoklayıcıya bağlı olan bütün fanları kontrol edebilirsin. Yan kapak altında bu çoklayıcıyı sabitleyebileceğin bir yer varsa sabitle güzelce bütün fanları ona bağla gitsin. Veya 3.5 inç HDD yerinde yer varsa oraya biryere sabitlemeye bak havada hareketli olmasın çoklayıcı sabitleme yuvası var.

Anakart Asus Prime B360m-k üzerinde CHA_FAN - CPU_FAN yani 2 adet fan girişi var. Bunlara işlemci ve kasanın arkasındaki fan için. Bu 2 fan ideal çalışması lazım.

Şimdi senin dediğine göre CPU_FAN girişne bağlı işlemci fanına dokunmayacağım.
CHA_FAN girişine bağlı kasanın arkasındaki fanı söküp fan kontrolcüsüne bağlamam gerek. Bu durumda çalışmaması gereken kapatmak istediğim 5 tane fanları kapattığımda kasanın arkasındaki fanı da kapatmış olacağım yanlışım yoksa. :(

Bu arada senin dediğin gibi yapalım diyelim bu fan kontrolcüsüne bağladığım fan sayısı 5 den 6 ya çıkmış olacak. Bu fanları ayrı tek tek mi yoksa 6 fan tek bi fan mış gibi mi kontrol edeceğim. Yani kapattım mı hepsi birden kapanacak çalıştı mı hepsi birden mi çalışacak ?

Son düzenleyen: Moderatör:
zaten i5 8400 ısınan bir işlemci değil üstüne kasada 7 tane fanın varmış fazladan. Bu fan çoklayıcıyı taktımı hepsini ayrı hızdamı yoksa hepsi aynı hızdamı çalışıyor tam olarak anlayamadım ama her iki türlüde sana bir zararı olmaz. İşlemci fanını bir 4 pine bu çoklayıcıyı bir 4 pine bağla. Zaten işlemcin serin oldukça sıkıntı olmaz ekran kartın varmı bilmiyom ama onunda kendi fanları vardır zaten gayet yeterli olur.
İhtiyac duydumu bütün fanları anakart üstünden full hızda çalıştırır ihtiyaç olmadımı yarı performans veya yüzde 20 performans ile sessiz çalıştırırsın ihtiyacın olmadımı kaparsın bu kadar basit.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı