Merhabalar öncelikle benim bilgisayarımda işlemci kullanımı çok yüksek ve İşlemcimi değiştirme kararı aldım. Ryzen 5 3500X düşündüm Şu anki anakartım ne yazık ki AM3 destekliyor, AM4 destekleyen ve ileride M.2 SSD takma olasılığımdan bir Anakart alma ihtiyacında bulundum. İki model dikkatimi çekti.
Asus Prime B550M-A/CSM AMD B550 4600 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Merhabalar öncelikle benim bilgisayarımda işlemci kullanımı çok yüksek ve işlemcimi değiştirme kararı aldım. Ryzen 5 3500X düşündüm şu anki anakartım ne yazık ki AM3 destekliyor, AM4 destekleyen ve ileride M.2 SSD takma olasılığımdan bir anakart alma ihtiyacında bulundum. İki model dikkatimi çekti.
Asus Prime B550M-A/CSM AMD B550 4600 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
İleride nesil 5 Ryzen işlemci takmak gibi bir niyetin yoksa ve bütçe sorunun varsa B450 de alınabilir.
Kaldı ki bu kartta nesil 5 Ryzen destekliyor.
Ama bütçe sorunu yoksa B550 alınır.
Mevcut sistemin AM3 ise RAM'lerinde DDR3 tür.
RAM'lerini de yenilemen gerekecek hiç bahsetmemişin ama bilgi vereyim.
İleride nesil 5 Ryzen işlemci takmak gibi bir niyetin yoksa ve bütçe sorunun varsa B450 de alınabilir.
Kaldı ki bu kartta nesil 5 Ryzen destekliyor.
Ama bütçe sorunu yoksa B550 alınır.
Mevcut sistemin AM3 ise RAM'lerinde DDR3 tür.
RAM'lerini de yenilemen gerekecek hiç bahsetmemişin ama bilgi vereyim.
Zaten Bilgisayar parçalarını yavaş yavaş toplayacağım. Önümüzdeki 2 ay içerisinde ancak tamamen toplanır onun için RAM'i de indirime denk getirince alacağım. Teşekkürler