Çözüldü ASUS Prime B550M-K 2. M.2 SSD slotu PCI-e 3.0 mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibrahimblgc

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, anakartımda Samsung'un 500 GB 980 NVMe M.2 SSD'si var. Bu anakartta ekran kartının altında kalan ikinci bir SSD slotu (M. 2_2) olduğunu biliyorum bu nedenle Kioxia Exceria Pro NVMe M.2 SSD'si satın aldım. Fakat bu ikinci slot 4.0 destekliyor mu yoksa M2_1'e mi takmalıyım?

Çözüm
Evet, PCI-e 3.0 x4 hızında çalışıyor 2. slotu.

1696025263029.png
Teşekkür ederim peki sence bu slotu kullanmalı mıyım?
Exceria Pro, PCI-e 4.0 olduğu için 1. slota takman daha iyi olur, böylelikle tam performans almış olursun. 980 de PCI-e 3.0 bir disk zaten, 4.0 slotunu boşa işgal etmesin.

Tabii bu dediklerim, PCI-e 4.0 destekli bir işlemci kullanıyorsan geçerli. Eğer işlemcin PCI-e 4.0 desteklemiyorsa 2. slota takabilirsin ama Exceria Pro daha iyi bir disk olduğu için işletim sistemini ona kurup yine 1. slota takmayı düşünebilirsin, çünkü 1. slotun veriyolu direkt olarak işlemciye bağlı. 2. slot ise B550 çipsetine bağlı. Veriyolunun işlemciye bağlı olması daha iyi.

Exceria Pro, PCI-e 4.0 olduğu için 1. slota takman daha iyi olur, böylelikle tam performans almış olursun. 980 de PCI-e 3.0 bir disk zaten, 4.0 slotunu boşa işgal etmesin.

Tabii bu dediklerim, PCI-e 4.0 destekli bir işlemci kullanıyorsan geçerli. Eğer işlemcin PCI-e 4.0 desteklemiyorsa 2. slota takabilirsin ama Exceria Pro daha iyi bir disk olduğu için işletim sistemini ona kurup yine 1. slota takmayı düşünebilirsin, çünkü 1. slotun veriyolu direkt olarak işlemciye bağlı. 2. slot ise B550 çipsetine bağlı. Veriyolunun işlemciye bağlı olması daha iyi.
İşlemcim AMD Ryzen 5 5600X destekler mi?

İşlemcim AMD Ryzen 5 5600X destekler mi?
Evet, 5600X PCI-e 4.0 bir işlemci. Exceria Pro'yu 1. slota tak, 980'i de 2. slota tak. İşletim sistemini de Exceria Pro'ya kur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı