ASUS Prime B650M-K anakart R7 9800X3D ile uyumlu mu?

Beyaz_G

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
İşlemciyi şu anlık değiştirmeyeceğim ancak merak ettiğim için soruyorum. İleride illaki işlemci değiştiririm. 9800X3D gibi TDP değeri yüksek işlemcileri anakart besleme konusunda sorun çıkartır mı? Şu anda 7500F ile kullanıyorum. PBO açıkken de kapalıyken de 80 dereceyi geçmiyor VRM sıcaklıkları. Yani benim tahminimce kullanılır da ne kadar mantıklı olur sizce?
@The Man From E.A.R.T.H. sizin yorumunuzu da alabilir miyim?

Merhaba, uyumludur.

Merhaba, uyumludur.

Aslında uyumdan kastım TDP değeri yüksek işlemcileri beslemesiyle ilgili. Yani işlemcinin anakart tarafından desteklendiğini biliyorum ama VRM sıcaklıklarında falan durum nasıl olur onu merak ediyorum. 65W TDP değerine sahip işlemcileri her anakart rahatlıkla besler ama 105W ve üstünde TDP değerine sahip anakartlarda durum nasıl olur onu sormuştum.

9800x3D'yi sadece oyun için kullanacaksan besler zira oyunlarda 105W'a asla ulaşmıyor. 70-90 arası takılıyor genelde ve anakartının VRM'lerinin kaldıracağını düşünüyorum. Anakartını sıfır alsaydın önerimiz tabii ki VRM sıcaklık değerlerini daha iyi veren bir model önermek olurdu fakat şuan anakartını değiştirmen mühim değil.

İşlemciyi şu anlık değiştirmeyeceğim ancak merak ettiğim için soruyorum. İleride illaki işlemci değiştiririm. 9800X3D gibi TDP değeri yüksek işlemcileri anakart besleme konusunda sorun çıkartır mı? Şu anda 7500F ile kullanıyorum. PBO açıkken de kapalıyken de 80 dereceyi geçmiyor VRM sıcaklıkları. Yani benim tahminimce kullanılır da ne kadar mantıklı olur sizce?
@The Man From E.A.R.T.H. sizin yorumunuzu da alabilir miyim?
Şahsen kullanmazdım ben. İyi bir hava akışı ile muhtemelen sorun çıkartmaz ama benim içime sinmezdi. Heatsink boyutu küçük, SoC VRM'lerinin üstünde de direkt heatsink yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı