ASUS Prime B650M Plus BIOS flashback çalışmıyor

Hakan Çetin

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar.

Başlıkta da belirttiğim üzere anakartımda ki BIOS flashback özelliği çalışmıyor. Daha önce BIOS güncellemesi yaparken ilk kullandığım zaman çalışmıştı, ışığı yanmıştı fakat Update işlemi başarısız olmuştu bende EZ Flash kısmından normal güncellemeyi yaparak halletmiştim fakat geçenlerde yeni sürümü güncellemek isterken tekrar bir deneyeyim dedim ama bu kez ışık yanmadı. Birkaç kere denedim ama yine yanmadı bende normal şekilde yaptım. Bugün tekrar en son sürümü güncellerken denediğimde yine hiçbir şekilde ışık yanmıyor. Neden çalışmıyor ilk denemede başarısız olduğu için sistemsel bir problem mi oldu yoksa bir şeyler yanlış mı? Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki mevcut BIOS güncellemesi Flashback özelliğine zarar vermiştir. Neden EZ Flash ile denemiyorsunuz?

Belki mevcut BIOS güncellemesi flashback özelliğine zarar vermiştir. Neden EZ Flash ile denemiyorsunuz?

EZ Flash işe yapıyorum problem olmuyor ama hani olurda güncelleme esnasında bir problem olsa biosflashback kullanarak kurtaramayacağız anakartı. Flashback neden bozulur ki bunun bir çözümü yok mudur?

Dediğim gibi BIOS güncellemesi ile bu sorun çözülebilir. Ondan sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Dediğim gibi BIOS güncellemesi ile bu sorun çözülebilir. Ondan sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Dediğinizi yaptım en son sürümü kurdum fakat ya anakartta bir problem var ya da parçalarla ilgili, çünkü her sürüm güncellemesinde BIOS 10dk boyunca kasarak çalışıyor sonra düzeliyor. Benimle aynı anakarta sahip arkadaşlarda da aynı problem var mı onu merak ediyorum. Çünkü bugün BIOS güncellemesini yapmadan önce fabrika ayarlarına döndüm BIOS'ta ve kasma giderildi güncelledikten sonra tekrar kasmaya devam etti. PC'de bir problem yok her şey olduğu gibi çalışıyor ekran kartı, işlemci, RAM'lar hepsi düzgün çalışıyor ama bir emin olmak için mem test yapacağım RAM'lere çünkü oyunlarda FPS konusunda bir sıkıntı yok performans olması gerektiği gibi. Eğer sorun sadece BIOS'un kasmasıysa ve sisteme zarar veren bir durum olmadığı sürece çok da önemli değil ama neden kastığını anlayamıyorum ve durup dururken biosflash neden bozulur . Teşekkür ederim biraz uzun yazdım kusura bakmayın.

Merhaba aynı problemi yaşadım. Flashback tuşuna basılı tuttuğumda led hiç yanmıyordu. Ancak problemi çözdüm.
Hangisinin işe yaradığını bilmiyorum, hepsini yaptıktan sonra denedim
1- bios pilini değiştirdim,
2- diski CMD'den convert to mbr yaptım (yabancı bir kanaldan izleyerek yaptım detayını bilmiyorum.), (sanırım işe yarayan bu oldu)
3-kasayı çalıştıran güç tuşuna basmadan bios güncellemesini başlattım
ve bios güncellendi. Şuan sıkıntı kalmadı.

1 sene sonra hortlattiğınız için teşekkür ederim o günden sonra hiç biosflash denemedim çalışmıyor diye ama bir sonraki güncellemeyi dediğinizi deneyerek yapacağım ilginiz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…