ASUS Prime H610M-D anakart kaçıncı nesin işlemci destekliyor?

lAlpertunga

Hectopat
Arkadaşlar selam öncelikle,

Yakın zamanda işlemcimi değiştireceğim anakartımın modelide;
ASUS Prime H610M-D D4 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart

ASUS'un kendi sitesinde yanlış okumadıysam 13.nesil 1700PINLi işlemcileride desteklediği yazıyor ben yanlış bilgiye sahip değilim değil mi?
Ve almayı düşündüğüm işlemcide: Intel Core i7-13700K 3.4GHz 30 MB 1700p 13.Nesil
Ekran kartımda: ASUS Dual 3060 Ti
Anakartım destekliyor değil mi sonuç olarak. Yardımlarınızı rica ederim. Zaten sıvı soğutucum olduğu için ısınma sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum.

Olması gerek çünkü işlemci 1700 pin.

Bios uptade ile 14. nesil işlemcileri bile destekleyecek.

BIOS güncellemesi yaptıktan sonra 13.nesil destekliyor. Fakat kutudan eski bios sürümü ile çıktığı için 12. nesil işlemci takıp bios yükseltme yapmadığınız sürece desteklemez. Flash bios özelliğide olmadığı için işlemci takmadan bios güncelleme mümkün değil.

Aynı sorunu geçtiğimiz aylarda yaşadım iade ettim.

Yani sonuç olarak kullanamaz mıyım hocam? Herhangi bir teknik servise versem bu sorunu çözemez mi?

Yani sonuç olarak kullanamaz mıyım hocam? Herhangi bir teknik servise versem bu sorunu çözemez mi?
12.nesil işlemci takıp güncelleme yapabileceğin biri varsa etrafında (bilgisayarcı da olur) o zaman mümkün tabi.
Ama kargodan teslim alıp 13. nesil işlemcinizi takıp direkt kullanamazsınız o yüzden uyarmak istedim sonra mağdur olmayın diye.

Düzeltme: ben anakartı da yeni alacaksınız diye okumuşum konuyu, o yüzden düzeltme yapma gereği duydum.

Şuan hangi işlemciyle kullanıyorsunuz anakartı? Hali hazırda zaten anakarta sahipsiniz biosu kendiniz de güncelleyebilirsiniz o halde.
Ben yeni alacaksınız sanmıştım o yüzden yazmıştım diğer söylediklerimi.

Son düzenleme:
Bios uptade ile 14. nesil işlemcileri bile destekleyecek.
Eki Görüntüle 2073239
Mevcut işlemcim 12400F olduğu için watt değeride yükselecek o zaman powerıda yükseltmem gerekecek sanırım

En son 1 ay önce teknik servise verdim ve bios uptade ve gerekli anakart güncellemelerini yaptı. Sıvı soğutucu taktırmak için vermiştim. 750w psu kullanıyorum. İşlemcim 12400f

Dosya Ekleri

• Ekran Alınssssstısı.PNG
    4,6 KB · Görüntüleme: 202

Tamamdır o halde zaten bios güncellenmiş bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…