ASUS Prime H610M-K D4 anakartta BIOS güncellemesi nasıl yapılmalı?

dogknakgn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS Prime H610M-K D4 anakartımın BIOS'unu güncellemeyi düşünüyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda BIOS'u güncellemiştim ondan sonra hiç güncellemedim. Fakat, elektrik vs giderse anakarta zarar gelebileceğinden korkuyorum. Böyle bir durum yaşarsam başıma neler gelebilir? Bayağı araştırdım destekleyen modellerde BIOS flashback yöntemiyle risksiz/az riskli güncelleme yapılıyormuş ama benim anakartım bunu desteklemiyor maalesef. Farklı ve daha az riskli bir yöntem mevcut mudur?

Dosya Ekleri

• Anakart.png
    Anakart.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ASUS Prime H610M-K D4 anakartımın BIOS'unu güncellemeyi düşünüyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda BIOS'u güncellemiştim ondan sonra hiç güncellemedim. Fakat, elektrik vs giderse anakarta zarar gelebileceğinden korkuyorum. Böyle bir durum yaşarsam başıma neler gelebilir? Bayağı araştırdım destekleyen modellerde BIOS flashback yöntemiyle risksiz/az riskli güncelleme yapılıyormuş ama benim anakartım bunu desteklemiyor maalesef. Farklı ve daha az riskli bir yöntem mevcut mudur?

Ekstradan satılan aküler var. Bunlar elektrik kesilince sisteminizin belli bir miktar süre daha çalışmasını sağlıyor. Sizin kartınızda flashback özelliği yok. Eğer oturduğunuz bölgede çalışma yoksa kolay kolay elektrik kesilmez. Konya merkezde benim elektriğim en son 6 aydan daha uzun bir süre önce gece kesilmişti.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. İstanbul'da yaşıyorum, yakın zamanlarda iki gün üst üste çok sık elektrik kesintisi olmuştu ondan dolayı endişelendim biraz. Bedaş'ı arayıp herhangi bir planlı bakım çalışması vs olmayacağını teyit ettim. Birazdan gerekli hazırlıkları yapıp BIOS güncelleştirmesini gerçekleştireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı