ASUS Prime RTX 5080 OC Kullanıcı Deneyimlerim - Alınır mı?

ROG modellerinde bile yaygın olarak görülen bir durum. Biraz da şans işi. Model ile alakalı olduğunu sanmıyorum size gelen üründe olabilir. Ne kadar yüksek, kulaklık takılıyken geliyor mu? Benim ekran kartı olmadığı için düşük güç tüketiminden PSU öyle bir CW yapıyor ki odada trafo çalışıyor gibi mesela.

Masanın altında olduğu için kulaklık varken gelmiyor. Genelde aynı üretim bandında olan serilerde gelir diye biliyorum.

Ben de Asus Prime RTX 5080 OC ekran kartı için deneyimlerimi paylaşayım.

-Kartın SFF olması büyük bir avantaj, her türlü kasaya sığabilir.
-MFG özelliği ise RTX 5000 serisinin en can alıcı noktası, Path Tracing ve Ray Tracing de dahil olmak üzere tüm ayarlar maksimumda iken 50-70 fps alıyorum ve MFG ile 250-300 fps'ye çıkıyor.
-Tabii ki DLSS 4'ten bahsetmemek olmaz, tüm RTX kartlara gelse de en verimli şekilde 5000 serisinde çalışıyor ve güncel Transformer modeli ile mükemmel görüntü kalitesi ve performans artışı bir arada yaşanıyor.
-Kartın Asus tarafından tasarlanan termal başarımını da övmeden geçemem, SFF boyutlarında olmasına rağmen ısınmıyor. Buhar odası soğutma teknolojisi kullanılmasının bunda etkisi büyük.
-Her şeyiyle uzun ömürlü tasarlanmış bir model, çift rulmanlı fanlar ve faz değişimli termal dolgu ile uzun yıllar kullanabileceğimi düşünüyorum.
-Kulaklık takılıyken yük altında dahi rahatsız edici ses seviyesine ulaşmıyor, kulaklık takılı değilken normal olarak duyulabilir.

*İncelemem "Asus Yeni RTX'ini Anlat" kampanyası kapsamında değerlendirilebilir.

Bunu satın aldığınız sitede ürüne yorum yapmanız gerekiyor.

Sizde de coil whine var mı?
PCKolik'te yorum bölümü göremedim. Herkese açık platformlarda olur yazıyordu ve mesaj linkini attım.

Coil Whine'ı da varsa bile zaten fan sesinden ve kulaklıkla anlamak çok zor. Sadece Unity'de çok basit bir proje yapıp çalıştırdım. O zaman bayağı bir inliyor kart elektriksel anlamda. CS, Valorant ve Minecraft gibi oyunlarda da yapacakmış gibi geliyor ama test edemedim.

Alan Wake 2 ve Silent Hill 2'de test edebildim ve genel olarak bir sorun yok. Tek pişmanlığım monitör tarafında. Daha yüksek Hz bir monitör alabilirmişim dedim MFG açınca.

@Tarikme alabildiniz mi kampanya ödülünü? Onayladılar ama göndermiyorlar bana.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…