ASUS Prime X670P sistem için DDR5 RAM Bulma Sorunu

fthh

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci
Amd Ryzen 7600 AM5
Arkadaşlar selam.
ASUS Prime X670 p anakart aldım ve AMD 7600 işlemci kullanacağım, fakat bir türlü ASUS'un resmi destek listesindeki RAM'lerden birini bulamadım. Dün Vatan Bilgisayar'dan "AX5U6000C4016G-DCLARBK" kodlu RAM'i aldım. Fakat sonradan fark ettigim üzere XMP destekli çıktı, EXPO degil. Bu bir sorun oluşturur mu?

Konu hakkında yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bir sorun oluşturmaz. QVL listesinin hiçbir önemi yok.

benim de aldığım RAM G.Skill Trident Z5 6400MHz Intel XMP idi fakat sorun yaratmadı sistemim amd anakart üzerinden yine kontrol edilebiliyor.

Peki overclock yada ram in tam performansını alma konusunda problem yasarmiyim ? Ram kendini performansını düşürme gibi bir durum olusurmu

Peki overclock ya da RAM'in tam performansını alma konusunda problem yasar miyim? RAM kendini performansını düşürme gibi bir durum olusurmu.

Ben sistemimi yeni kurmuştum RAM'ler 4600 MHz'de çalışıyordu BIOS'umu güncelledim XMP profilini aktif ettim 6400MHz'yi seçtim 6400'de sabit çalışıyor. Bazen xmpde olsa amd de çalışıyor. Oc konusu sistemin ve anakartın elverdiği sınıra kadar yaparsın diye düşünüyorum

konu hakkında yardımcı olabilecek başka açıklaması olan varmıdır, tedirgin oldum bu konuda. Eğer xmp olayından dolayı mhz de tuhaflık olursa bilindiği üzere ram'lerde iade vs'de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…