ASUS PRIME Z-270 ve i7-8700K Kullanımı

msheker

Centipat
Arkadaşlar kolay gelsin, darboğaz olduğundan dolayı işlemcimi I5-7600K'dan I7-8700K'ya yükseltecektim. Anakartım ASUS Prime Z-270 A, anakartımı yükseltmeme (Z-370) gerek var mı? Ya da önerebileceğiniz daha ucuz ve 1080 Ti ile darboğaz yapmayan bir işlemci var mı? (1080P)

Alienware 240Hz 1ms 1080P
Aorus 1080 Ti OC 11G
Intel I5-7600K 4.2GHz
ASUS Prime Z-270 A
HyperX Fury 2400MHz 8 GB X2

Son düzenleyen: Moderatör:
Z270 ile sadece 6 ve 7. nesil işlemciler kullanabilirsiniz. 8. nesil için 300 serisi bir anakart gerekiyor. Anakart değiştirmek istemiyorsanız yapacağınız şey i7-6700K veya i7-7700K almak olur. Anakartınız destekli olduğu için overclock da yapabilirsiniz. Bu işlemcilerle 1080P'de oyununa göre küçük darboğazlar görülebilir emin değilim ama birlikte kullanılabilir diye düşünüyorum. Overclock yaparsanız darboğaz sorunu kalmaz. 1080 Ti için en azından 2K öneriliyor.

Bu site beni hiç yanıltmadı o yüzden paylaşmak istedim.
7700k'a geçerseniz aşağı yukarı getirisi bu olacak sanırım.
7700k yerine anakart+işlemci masrafı yaparak 9900K'a geçersenizde avantajı bu olacak sanırım.
Demem o ki 10.nesil intel için bütçe sorunu yoksa ve oyunlarınız şuanda oynanabilirlik gibi bir sorunu yoksa beklemek mantıklı olacaktır.(7600k ile fps dışında oynanabilirlik sorununuz yok ise) (şahsi fikrim)

Nasıl anlatsam ? R6'da GPU%20, CPU%100 ve bazı yerlerde donma ve kasmalar ile karşılaşıyorum. 1050Ti kullanan arkadaşım hem benden daha çok FPS alıyor hem de ne kasma ne donma var, stabil FPS ile oynuyor. Ben ise dediğim gibi kasmalarla, donmalarla uğraşıyorum. MSI Afterburner'dan baktığımda ise %80'lik darboğaz olduğunu gördüm ve tek çarenin yeni işlemci almak olduğunu anladım. Bu arada R6'yi sadece örnek olarak verdim. Neredeyse her oyunda böyle.

Eve geçince açıklamamı yazacağım.
Eve yeni geçebildim kusura bakmayın, şöyle söyleyeyim, 4-4 veya 6-6 Intel işlemcileri ile (6600k, 7600k, 9400f gibi) bazen bu tür sorunların olduğu konular zaten açılmakta. Bunun nedenini açık söylemek gerekirse bilmiyorum. Oyuna işlemci darboğaz yapsa da işlemci kaynaklı oyun donma takımla ve oynanabilirlikten çıkma durumlarını tamamen işlemciye bağlanabilirmi tam emin değilim ancak şuan 7600k ile karşılaştığınız sorunları %100 7700k ile yaşamazsınız, tabikide 9900k kadar fps alamazsınız arada fark olacaktır ancak bu farka aradaki fiyat farkı değer mi asıl soru zaten bu, bu sebeple insanlar single core performansı çok iyi ve fiyatı anormal düşük ayrıca anakartıda anormal uygun R5 3600 vs B450M ikilisini topluyorlar, bütçem olsa imkanım olsa 1sn düşünmem ben de toplardım, sebebi 8700k ile 1080p gamingde fps anlamında çok rahat rekabet edebiliyor ki yer yer 9700K'a kafa tutuyor olay sadece FPS savaşı da değil bunları çok uygun fiyata yapıyor, size şimdi elinizdeki işlemci anakartı elden çıkarıp RYZEN toplayın demiyorum elbette ancak 7600K ile oyunlarda sorun yaşamanız;
1-Tamamen işlemci ile mi alakalı emin değilim ancak çok yüksek ihtimalle öyle olduğunu düşünüyorum
2-Anakart değiştirmeden 7700k'a geçip bir miktar o.c. uygularsanız sizi tatmin edici sonuçlar ortaya çıkacaktır ve her oyuna gücü yetecektir (Daha güçlü işlemciler ile arasında fps farkından bağımsız şakilde oynanabilirliğin sürdürülebilirliği ile ilgili söylüyorum)
3-Elinizdekileri tam olarak kaça satarsınız bilmiyorum ama nesil yükseltmek için şuan bence doğru bir zaman değil, Intel 10.nesilde soket değişikliğine gidecekmiş bu sanırım artık kesin, bu sebeple şuan bir upgrade düşünüyorsanız ya anakartınızda kullanabileceğiniz 7700K'a geçebilirsiniz ve sorununuz bir süre ortadan kalkar. Bunun yanında şöyle bir şey de var, işlemciye aşırı yük bindiği için oyunlarınızı monitörünüz 1080p bile olsa scaling arttırarak 1.5 veya 2k çözünürlüklerinde işletirseniz ekran kartına binen yük artacak ve mevcut işlemcinizle büyük ihtimalle oynanabilirliği sürdürebileceksiniz, aklıma gelenler bunlar, bunlardan ayrı olarak
4-Açık konuşuyorum: Ben AMD'ciyim, sebebi aynı performansı daha uygun fiyata sunması ve bu performansı sunabildiği anakartlarında uygun fiyatlı olması ya da aynı parada Intel'in içinden geçmesi.. sebeplerim bunlar, bugün 1350TL'e 3600 650TL'e B450M almanın rakibi bir durum yok, 1080p bile olsa ekran kartını PSU'yu Ram'i SSD'i takın çalıştırın oynayın çok enteresan bir fiyatlandırmadalar şuanda performanslarına ve sundukları oyun FPS'lerine bakarsak, eğer önyargınız yoksa ve kendiniz için araştırıp RYZEN'a geçerseniz daha uygun fiyata performans yakalamış olursunuz, umarım karmakarışık anlatmamışımdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…