ASUS Prime Z690-P D4 kullanılmış mı?

Jeech

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Dün Amazon üzerinden Amazon'un satmış olduğu Asus Prime Z690-P D4 anakartını aldım ve bugün elime ulaştı. Anakart kutusunda herhangi bir mühür yoktu. Statik koruma poşetinde de herhangi bir bant vs. yoktu ama kutu açılış videolarından gördüğüm kadarıyla onlarda da herhangi bir bant yoktu. Sanırım normal bir durum. Kartı da kontrol ettim. Yeni elektronik kokusu mevcuttu ve herhangi bir önceden kullanılma emaresi göremedim, soket pinleri vs. normal gözüküyordu.

Ancak asıl canımı sıkan mevzu, anakart kutusunun içindeki kartonda ezilmeye bağlı bir delik vardı. Bunun üzerine kartın garanti durumunu sorguladım ve garanti bitiş zamanı olarak 5 Nisan 2026 yazıyordu. Ürünün ne kadar süre garantisi var bilmiyorum ama diyelim ki 3 yıl olsun. Bu durumda bu ürünün garantisinin benim almamdan önce başlamış olması şüpheli değil mi?
Aşağıya ilgili resimleri ekledim.
Not: Kartı henüz test edemedim, soğutucunun gelmesini bekliyorum.

garanti.png

Eki Görüntüle 1815690

20230610_221121.jpg

ASUS anakartlarda 3 yıl garanti süresi mevcut. Ayrıca kutudaki minimal hasar gayet olağan bir şey.

Bu durumda bu ürünün garantisinin benim almamdan önce başlamış olması şüpheli değil mi?
Hayır, değil. Şu an ROG STRIX B760-A GAMING WIFI D4 kullanıyorum, bundan önce de TUF B450-PRO GAMING kullandım.

Garanti bitiş tarihi 21/10/2022 diyor. Tam üç yıl öncesine gidersen 2019 yılının Ekim ayında garanti başlamış olması lazım, halbuki ben 2020 Şubat'ta almıştım anakartı.
1686426466419.png

Bu da şu anki anakartım. 2022 Şubat'ta aldım ama garanti Ocak'ta başlamış.
1686426572224.png

Dert edilecek bir şey yok. Her şey olması gerektiği gibi. Hayırlı olsun, güle güle kullan. 🤗

Technopat Haberler

Geri
Yukarı