Dün bilgisayarıma satın alıp FIFA 20 indirdim. İndirirken masaüstünde ciddi bir yavaşlama oldu. İndirmeden dolayıdır diye düşündüm. Oyunu açmak için oyunu oyna tuşuna bastım ancak çok uzun bir süre sonra oyun açıldı. Açıldığında da ciddi bir FPS problemi vardı. Biraz oynamaya çalıştıktan sonra menüde FPS problemi kalmadı ama ekran geçişleri hala yavaştı. Antrenman modunda FPS problemi olmamasına dayanarak yüksek FPS beklentisiyle maça başladım. Ama maç içerisinde FPS problemi ciddi anlamda devam ediyordu. Oyunu kapatıp açmayı denedim ve açılmasının hala çok uzun sürdüğünü gördüm. Ve indirme yaparken başlayan masaüstündeki yavaşlık da devam ediyordu. Sorunun FIFA 20'de olmadığını teyit etmek içim Counter-Strike: Global Offensive'e girdim. Normalde 120 FPS'den aşağısını görmediğim oyun ciddi şekilde yavaştı ve takılıyordu. Windows'un kurulu olduğu disk dolu değil. Sizce bu sorunun sebebi nedir, nasıl çözerim?
Sistem.
MSI Z170A GAMING M3 anakart.
Intel Core i5 6500 işlemci.
R7 370 4 GB ekran kartı.
16 GB RAM.
1 TB harddisk.
Bilgisayara format atıp FIFA 20'yi baştan yükledim. İlk 7-8 saat sorunsuz iki oyunu da oynadım ancak bu 7-8 saatten sonra problem yeniden başladı. Lütfen yardım edin.
Dün bilgisayarı toplayan yere baktırdım, yapılanlar şunlar:
-Kompresör ile temizlendi
-Termal macunlar yenilendi
-Driver ve sürücüler güncellendi
-Fanlarda sorun yok, RPM iyi durumda
-Hardware monitör testi yapıldı
-Game boost açık
-Power supply çok kirlenmişti temizlendi
Bunlara rağmen hiçbir düzelme yok bütün sorunlar devam ediyor. Ve GTA 5 hem kasıyor hem kaplamalar çok geç yükleniyor bilginize.
CS:GO'da en düşük ayarlarda dahi kasıyor.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. CPU hızım 0.80 olarak görünüyordu bunu BIOS ayarlarından düzelttim. Sorun kalmadı.