Yıldırım Aytek LOR
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlarım, kardeşlerim, ağabeylerim ablalarım Asus R9 390 STRIX GAMING 8gb 512bit bir ekran kartı aldım. Benim bilgisayarımda oyun oynarken mutlaka ve bir iki kere de internette gezinirken reset attırdı bilgisayarıma.
Bu tarz kartların testleri daha kapsamlı yapılıp piyasaya yollandığından kartta hata aramadım başka bir bilgisayarda denedim. FAkat Denediğim bilgisayarda da aynı sıkıntıyla karşılaştım. Sonra driver, Bios falan filan denerken farkına vardım ki kart 4gb gözüküyor (Sağtıkla Ekran Çözünürlüğü Gelişmiş Ayarlarda) dedim tmm kartta sıkıntı var garantiye yolladım.
Dün kart elime geçti ve sorun bulunamamıştır diyorlar sinirlendim aradım gayet seviyeli bir şekilde onlarla konuştuk. EXA Bilgisayardan almıştım kartı oraya gittim sıkıntımı anlattım orada bir makineye taktı driver filan kurduk ve kart 8Gb gözüküyor ve hiç bir sıkıntı sorum yaşatmadı.
Arkadaşıma gittim onun makinesinde denedim ve kart gene 4gb. Bunun sebebi ne olabilir?
Lütfen yardım edin
Benim Bilgisayarım
Benim test edebildiğim bütün makinelerde PCI 2.0 var bu kart PCI 3.0 bundan dolayı böyle bir şey olabilir mi?
Birde ben şimdi ne yapmalıyım servise tekrar yollasam değiştirirler mi?
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör Öncelikle kolay gelsin yoğunsunuzdur sanırım forumda baya aktif olarak konulara cevap veriyorsunuz. Sizden isteğim şu sıkıntıma bir çare bulalım ciddi anlamda sinir bozucu sorun.
Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Bu tarz kartların testleri daha kapsamlı yapılıp piyasaya yollandığından kartta hata aramadım başka bir bilgisayarda denedim. FAkat Denediğim bilgisayarda da aynı sıkıntıyla karşılaştım. Sonra driver, Bios falan filan denerken farkına vardım ki kart 4gb gözüküyor (Sağtıkla Ekran Çözünürlüğü Gelişmiş Ayarlarda) dedim tmm kartta sıkıntı var garantiye yolladım.
Dün kart elime geçti ve sorun bulunamamıştır diyorlar sinirlendim aradım gayet seviyeli bir şekilde onlarla konuştuk. EXA Bilgisayardan almıştım kartı oraya gittim sıkıntımı anlattım orada bir makineye taktı driver filan kurduk ve kart 8Gb gözüküyor ve hiç bir sıkıntı sorum yaşatmadı.
Arkadaşıma gittim onun makinesinde denedim ve kart gene 4gb. Bunun sebebi ne olabilir?
Lütfen yardım edin
Benim Bilgisayarım
- Anakart: Asus Sabertooth X58 "Anakart | ASUS Türkiye"
- Anakart Bios Versyonum:Sabertooth X58 BIOS 1402 08/29/2012 asus'un çıkarttığı son güncelleme. "SABERTOOTH X58 - Destek"
- İşlemcim: İntel i7 960 "Intel® Core™ i7-960 Processor (8M Cache, 3.20 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI) Teknik Belgeler"
- Ram: Kingston 8GB Hyperx Savage RED DDR3 1600MHz X2 16 GB "HyperX Savage DDR3 Bellek Kitleri"
- SSD: OCZ 120Gb Vector G750 "Vertex 460A 2.5-inch SSD, SATA 3 6Gb/s"
- HDD: Western Digital Black 500Gb "Western Digital Black WD5002AALX 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive Bare Drive - Newegg.com"
- Power: Thermaltake Toughpower 850W GOLD "Thermaltake - Toughpower 850W GOLD"
- Kasa: Cooler Master Haf XB Evo "Cooler Master: HAF XB EVO"
- Anakart: Asus P6T "P6T - Genel Bakış"
- Anakart Bios: P6T 1408 BIOS 11/09/2010 da çıkarttıüı versyom "P6T - Destek"
- İşlemci: Intel® Core™ i7-950 Processor (8M Cache, 3.06 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI) "Intel® Core™ i7-950 Processor (8M Cache, 3.06 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI) Teknik Belgeler"
- Ram: Kingston 4GB Hyperx DDR3 1600MHz X6 24 Gb "4GB Hyperx Blu DDR3 1600MHz CL9 PC Ram"
- SSD: Kingston 120GB V300 "SSDNow | Tüketici | Katı Hal Sürücüleri| Kingston"
- Poer: Vector G750 "XIGMATEK - PRODUCT"
- Kasa: Cooler Master COSMOS 1000 "Cooler Master: COSMOS 1000"
- Anakart: Asus M5A97 LE R2.0 "M5A97 LE R2.0 - Genel Bakış"
- İşlemci: AMD FX4100 "PassMark - AMD FX-4100 Quad-Core - Price performance comparison"
- Ram: KINGSTON 4GB 1333MhzX4 16 Gb "4gb Kingston 1333mhz Ddr3 Pc Ram 271 - n11.com"
- SSD: Kingston 120GB V300 "SSDNow | Tüketici | Katı Hal Sürücüleri| Kingston"
- Poer: CoolerMasterElite V2 500W "Cooler Master: Elite V2 500W"
- Kasa: Cooler Master Elite 371 "Cooler Master: Elite 371"
Benim test edebildiğim bütün makinelerde PCI 2.0 var bu kart PCI 3.0 bundan dolayı böyle bir şey olabilir mi?
Birde ben şimdi ne yapmalıyım servise tekrar yollasam değiştirirler mi?
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör Öncelikle kolay gelsin yoğunsunuzdur sanırım forumda baya aktif olarak konulara cevap veriyorsunuz. Sizden isteğim şu sıkıntıma bir çare bulalım ciddi anlamda sinir bozucu sorun.
Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: