ASUS ROG Ally alınır mı?

Hilmi_Kadir

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben üniversite okuduğum için maalesef ve maalesef masaüstü bilgisayar kullanamıyorum. 3050 laptopum var ama malum artık gerçekten zayıf. Masaüstünde 4060 sistemler 20-21 bin civarında iken laptop alacak olsam 40.000 liradan olmak zorundayım. Biraz bu yüzden biraz da yolculukta oyun oynama seçeneği cazip olduğu için Game Boy işine bakmak istedim. Hem bilgisayar olarak da kullanılabilen bu cihazlar benim laptopumla aynı performansı verecekse almaya değer diye düşünüyorum. Uygun olan 2 model ASUS ROG Ally ile MSI claw ancak anladığım kadarıyla ASUS çok daha üstün durumda olduğu için onu düşünüyorum. Merak ettiğim şey şu yaklaşık 8-9 bin lira pahalı olan Lenovo Legion GO almaya değer bir ürün mü izlediğim videolara göre şarja takılı iken ASUS'un önünde ancak şarjsız durumda ASUS daha güçlü durumda. Bu konuda tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi ve bilgisayar performansı olarak nasıl bir şeyle karşılaştınız aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kral ben kullandim, profilimden makalelere girip incelememi bulabilirsin. Guzel cihaz ama bozulmaya cok musait, uzerindeki analoglar entegre oldugu icin bir bozulursa gg. Ha bir de performansi oyle aman aman bir sey bekleme. Maksimum fifa falan oynarsin akici FPS degerlerinde, o da grafik kisarak, cozunurluk duserek vs. Tavsiyem para biriktir butceyi yukselt hp omen transcend veya asus rog zephrus gibi 14 inc mobil notebooklara bak derim. Ben omen transcend aldim gayet memnunum.

Çevremde kullanan arkadaşlarım çoğunlukla ya Steam Deck kullanıyor ya da ROG Ally. Steam Deck Türkiye'de satışı olmadığı için ROG Ally daha mantıklı bir tercih olacaktır. Arıza çıkardığında en azından Türkiye'de servisi var.

Kral ben kullandim, profilimden makalelere girip incelememi bulabilirsin. Guzel cihaz ama bozulmaya cok musait, uzerindeki analoglar entegre oldugu icin bir bozulursa gg. Ha bir de performansi oyle aman aman bir şey bekleme. Maksimum FIFA falan oynarsin akici FPS degerlerinde, o da grafik kisarak, cozunurluk duserek vs. tavsiyem para biriktir butceyi yukselt HP Omen transcend veya ASUS ROG zephrus gibi 14 inc mobil notebooklara bak derim. Ben Omen transcend aldim gayet memnunum.

Hocam örnek veriyorum düşük ayarlarda Last of Us oynuyorum 3050 laptop stabil bit performans vermiyor. Hatta yerine göre 20 FPS'lere düşüyor ancak bu cihazlar 40 FPS altına düşmüyor baktığım testlerin çoğuna göre, bana da bu çok cazip geliyor.

Hocam örnek veriyorum düşük ayarlarda Last of Us oynuyorum 3050 laptop stabil bit performans vermiyor. Hatta yerine göre 20 FPS'lere düşüyor ancak bu cihazlar 40 FPS altına düşmüyor baktığım testlerin çoğuna göre, bana da bu çok cazip geliyor.

Last of Us optimizasyon sorunlu bir oyun. PS3 emülatörü kurup oynasanız daha iyi performans verir.

Last of Us optimizasyon sorunlu bir oyun. PS3 emülatörü kurup oynasanız daha iyi performans verir.

Last of Us örnek hocam.

Kral ben kullandim, profilimden makalelere girip incelememi bulabilirsin. Guzel cihaz ama bozulmaya cok musait, uzerindeki analoglar entegre oldugu icin bir bozulursa gg. Ha bir de performansi oyle aman aman bir şey bekleme. Maksimum FIFA falan oynarsin akici FPS degerlerinde, o da grafik kisarak, cozunurluk duserek vs. tavsiyem para biriktir butceyi yukselt HP Omen transcend veya ASUS ROG zephrus gibi 14 inc mobil notebooklara bak derim. Ben Omen transcend aldim gayet memnunum.

Fiyatları bayağı yüksek ama hocam var mı önerin bir de 4060-4070 fiyat farkına değiyor mu?

Her turlu degiyor. Normal gaming notebooklar afedersin esek olusu gibi :) Cantada tasimasi ayri dert, tugla gibi sarj cihazi ayri dert. Bu tarz cihazlardaki 4070 ok belki normal gaming cihazlardaki 4060 kadar performans verir ama her turlu daha buyuk rahatlik. Macbook kullandiysan eger, ayni macbook air gibi, telefon sarj eder gibi type c ile sarj edebiliyorsun, ayni macbook hafifliginde inceliginde + oled ekran ayri bir olay. Oled ekrana baktiktan sonra bir daha IPS MIPS yalan olur o kadar diyorum:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı