ASUS ROG Ally ana bilgisayar olarak kullanılır mı?

ARTEON

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600 6-Core-16,0 GB RAM-Sapphire PULSE Radeon RX 6600-İntenso 480gb m2ssd-600watt psu
Meslek
Öğrenci
İyi günler köye vs çok sık gittiğimden ASUS ROG Ally almak istedim. Kendi bilgisayarım Ryzen 5 3600-RX6600-16 GB RAM aşağı yukarı bunun performansını verse yeterli. Bir de ben buna monitör klavye mouse ve G29 direksiyon seti bağlayabilir miyim?

O boyutta bir el konsolunun hatta bir "bilgisayarın" (zira içinde Windows 11 yüklü oluyor) RX6600'le eşdeğer performans vermesini istemek biraz abesle iştigal ama konsolun kendisine özel grafik ayarları vs. oluyor, oynamak istediğiniz herhangi bir oyunda yüksek ihtimalle problem yaşamazsınız; bence portatif bir oyun makinesi istiyorsanız mantıklı bir tercih olacaktır.

Diğer sorulara gelirsek evet, bağlayabiliyorsunuz. Ama klavye, mouse, monitör vs. bağlayacaksanız sanki bir gaming notebook almak daha makul olabilir. ROG Ally biraz daha el konsolu dizaynı ve kullanımı için.

Gaming notebookların fiyatları biraz tuzlu geliyor. 21 bin liraya Z1Extreme modeli bulunabiliyor. 20 bin liraya kadar performanslı Gaming notebook önerebilir misiniz peki?

O bütçeye zor, 2000 nesli RTX kartlı notebooklar bulunabilir ama ROG Ally desteklenecek uzun vadeli bir teknoloji olma potansiyeli vadettiği için daha uzun ömürlü bir tercih olur. Ben gayet mantıklı buluyorum ROG Ally almak istemenizi, notebook tavsiyesi sadece üzerine biraz daha para koyabileceğiniz durumlarda geçerli.

Yapımcılar ve/veya ASUS özellikle ROG Ally'a uygun teknolojik girişimlerde ve optimizasyon ayarlamalarında bulunmadığı müddetçe onun da gelecekte çıkacak AAA oyunları tam performanslı çalıştırması zor; ama dediğim gibi, önü çok açık.

Peki anladım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…