"Selected file is not a proper BIOS" hatası alıyorum. 28 Aralık'ta bir güncelleme gelmiş anakartım için fakat yükleyemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
"Selected file is not a proper BIOS" hatası alıyorum. 28 Aralık'ta bir güncelleme gelmiş anakartım için fakat yükleyemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yükleme için hangi yolu izliyorsunuz? Biraz detaylandırır mısınız? Anakartınızın destek sayfasında yüklemeyi BIOS Flashback aracıyla yapacaksanız önce BIOSRenamer.exe dosyasını kullanarak bios dosyasının adını değiştirmeniz gerektiği söyleniyor.
1. İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı Winrar veya benzeri bir uygulamayla bir klasöre çıkarın.
2. Klasörün içerisindeki "BIOSRenamer.exe" dosyasını çalıştırın ve CAP uzantılı bios dosyasını yeniden adlandırmasını bekleyin.
3. Bu işlem tamamlandığında herhangi bir tuşa basarak komut isteminin kapanmasını sağlayın ve adı değiştirilmiş olan bios dosyasıyla yüklemeyi tekrar deneyin.
Yükleme için hangi yolu izliyorsunuz? Biraz detaylandırır mısınız? Anakartınızın destek sayfasında yüklemeyi BIOS flashback aracıyla yapacaksanız önce BIOSRenamer.exe dosyasını kullanarak BIOS dosyasının adını değiştirmeniz gerektiği söyleniyor.
1. indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı WinRAR veya benzeri bir uygulamayla bir klasöre çıkarın.
2. klasörün içerisindeki "BIOSRenamer.exe" dosyasını çalıştırın ve cap uzantılı BIOS dosyasını yeniden adlandırmasını bekleyin.
3. bu işlem tamamlandığında herhangi bir tuşa basarak komut isteminin kapanmasını sağlayın ve adı değiştirilmiş olan BIOS dosyasıyla yüklemeyi tekrar.
Aşağıdaki yazılımlar sayesinde anakartınızın BIOS'unu Windows üzerinden kolayca Update* edebilirsiniz. *Update: Güncelleme. "Apdeyt" diye okunur. Windows Üzerinden Otomatik güncelle yapan programlar. Bu programlar anakart modelinizi belirler, uygun BIOS sürümünü indirir ve güncellemeyi yapar...
www.technopat.net
Bu konuyu okumanızı öneririm. Yazıda geçen ASUS AI Suite uygulaması anakartınızın destek sayfasında da mevcut ama işinize yarar mı bilemem. Kolay gelsin.