Asus Rog G750-JS Görüntü Problemi

VU7

Megapat
Yer
Üsküdar, İstanbul / Adapazarı, Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba arkadaşlar,
ASUS RoG G750-JS dizüstü bilgisayarımın ekranı ile ilgili bir problemim var. Ekran çözeltisi ile temizlikten sonra ortaya çıktı, resimlerde son durum mevcut. Ekran tamamen görünmüyor değil fakat o kadar çok rahatsız ediyor ki anlatamam, ekrana bakılmıyor. Makine mühendisiyim ve yarına yetiştirmem gereken işlerim olduğu için özelden ivedi yardımcı olabilecek bilgili ve tecrübeli arkadaşlarla telefon yoluyla iletişim kurup ve hızlı yardım almak tercihim. Tabii ki böyle bir durumda tüm gelişmeleri buraya aktaracağım. Teşekkürler.
(aciliyete binaen düzenleme: @THE_MILLER @MF @claus @apesh1t @Ali Güngör )
Bilgisayar Bilgisi:
ASUS ROG G750JS-DS71
Intel®Core™ i7 4700HQ Processor(2.40GHz up to 3.4GHz) | DDR3L MHz SDRAM 16 G(8x2) | NVIDIA®GeForce®GTX870M 3GB GDDR5 VRAM | 256GB SSD+1TB HDD 7200rpm

WhatsApp Image 2017-06-13 at 20.31.37 (2).jpeg
WhatsApp Image 2017-06-13 at 20.31.37 (1).jpeg
WhatsApp Image 2017-06-13 at 20.31.37.jpeg

Son düzenleme:
Hocam bizim buradan yapacağımız pek bir şey yok gibi bana donanımsal bir arıza olarak geldi. Ayarlarda sıkıntı yoksa böyle bir şey ya ekran kartı bozulunca yada ekran bozulunca oluyor, birde çok eskimiş cihazlarda zamanla oluşan ölü bölge gibi.
Sanırım temizlik esnasında paneliniz zarar görmüş :(

Harici ekran bağlayıp test edip ekran kartında bir sıkıntı olmadığını teyit ettim. Ekranın kendisi sıvı nüfuzu sebebiyle hasar gördü çok büyük ihtimalle. Çünkü silerken vs ekrana baskı uygulamadım. Sıvı nüfuziyetiyle ilgili bazı çözmümleri denedim. Önemsenmeyecek kadar da olsa iyileşme olduktan sonra eski haline geri döndü. Deneyimli ve elekronik işelere eli yatkın kullanıcıların çözüm önerebileceğini düşünerek bu konuyu açtım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı