Asus ROG G751JT vs ROG G751JL veya GE62 Apache Pro?

mentes

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
Ben Amerika'dan laptop alıcağım fakat buradaki arkadaşlarında görüşlerine, tecrübelerine ihtiyacım var.
Benim için olmazsa olmazlar; Bilgisayar mühendisliğinde bölümünde okuyacağım yeni bir laptop lazım şuan ki laptobu uzun zamandır kullanıyorum yaklaşık 5 yıldır ve artık aşınmalar bile oldu magnezyum alaşımı olmasına rağmen.
Bilgisayar mühendisliğinde okuyacağım için idare etmeli, arada oyunda oynarım hobi olarak
ağırlık çok sıkıntı değil benim için yeterince iri biriyim rahatsız olacağımı zannetmiyorum.
ASUS ROG G751JT-CH71 Intel i7 2.50GHz 16GB Memory GTX 970M 3GB Windows 8.1 Laptop >
ASUS ROG G751JL-DS71 Intel i7 2.6GHz 16GB Memory 1TB HDD GTX965M 2GB 17.3-inch Full HD Gaming Laptop >
MSI GE62 Apache Pro 15.6" Laptop Intel Core i7 16GB Memory 1TB Hard Drive + 128GB Solid State Drive Black GE62 APACHE PRO-219 - Best Buy
yukarıdaki linklerde bulunan 3 laptop arasında kaldım bunlar nasıllar soğutma durumu falan o 1200 usd lik olan işimi görür mü yoksa dişimi sıkıp 1500 usd olanlarını mı almalıyım?
Çok büyük indirimler kaçırdım. MSI Gs70 ve Asus G751JT (24gb ram li) versiyonlarını 1250 usd ye kaçırdım ve çok pişmanım ve bunlara talibim artık.
Bir de konu dışı bir sorum olacaktı. Bilgisayar mühendisi öğrencileri derse laptop götürmesi lazım mı? Bileniniz varsa çok iyi olur.
Edit: Asus'larin ve MSI'ın Garantileri Türkiye'de geçerlimi ?

Gençler bileniniz yokmu ?

Sonradan ekleyebilirseniz Asus'u alın.
Yani GTX965m ile 970m arasındaki fark cokmu fazla ? Ben biraz araştırdım da i7 5700 ile 4720 Arasında çok bir fark yok gibi geldi bana
Ekran Kartı mühendislik için ise yararmı veya o Asus'u alsam (ucuz olanı)
Beni 4-5 yıl götürürmü ?
Garantisi Türkiye'de geçerlimi ?

O konularda bir bilgim yok.

Gençler sorularımı cevaplayacak birileri yok mu ?

4-5 yıl götürür mü? Olabilir. Ama 4-5 yıl boyunca üst düzey bir performans beklemek doğru olmaz. Yeni teknolojiler çıkacak. Yeni ürünler, daha çok şey talep eden uygulamalar ve oyunlar olacaktır.

Garantiler Türkiye'de geçerli mi? Aslında Türkiye "Servis garantisi" konusunda çok iyi bir durumda. Yurtdışında 1 yıl garanti olan garanti zorunluluğu ülkemizde 2 yıl. Ve aldığınız ürünler uluslararası garanti kapsamında olduğundan ülkemizde de garantileri devam edecektir. "1-Year Accidental Damage Protection" ama bu olmayabilir. ASUS Türkiye ve MSI Türkiye'yi arayıp sormanızda fayda var.

GTX965M ile GTX970M arasında çok mu fark var? 965M, 970M'in kırpılmış hali. Tabii ki fark var. Ama uçurum yok. İkisi de gayet iyi özellikler sunmakta. Tavsiyem 970m'li modeli seçmen.

Ekran Kartı mühendislik için ise yarar mı? Hayır ihtiyacın olmayacaktır. 3-4. Sınıfa kadar grafiksel tasarım yapacağınız bir ders olmayacak. Olsa bile sandığın gibi çok üst düzey şeyler olmayacak. Sen grafik kartını oyun oynamak için istiyorsun. Ve evet oyun için iyi bir grafik kartı olması gerekiyor.

Kasaları farklı evet. Biri diğerine göre daha kalın. Bu sayede daha rahat hava sirkülasyonu olacaktır.

JT, JL'nin üst versiyonu. Soğutma anlamında ikisi de sorun yaşatmayacaktır diye düşünüyorum. Deneyen birinin yorum yapması daha doğru olur. Benim yorumum varsayım.

Benim tercihim JT olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…