Çözüldü ASUS ROG GL502VE Ethernet- Wi-Fi Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

fearlesshuman

Hectopat
Makaleler
4
Önceden hem Wi-Fi hem Ethernet üzerinden bağlantı yapabiliyordum fakat nedense artık yapamıyorum. Genelde 2 şekilde sorunla karşılaşıyorum. İlk önce etherneti bağlayıp sonra Wi-Fi'ı bağlamaya kalkınca Wi-Fi bağlanmıyor bağlansa bile bir kaç saniye sonra otomatik bağlantıyı kesiyor. Bağlantıyı kesmese bile "internet yok" diyor. İlk önce Wi-Fi bağlayıp sonra etherneti bağlayınca bu sefer Wi-Fi bağlanıyor fakat ethernette internet erişimi yok diye gözüküyor. İki internete de bağlanmam gerekiyor. Internet Complete Repair denedim fakat bazı yerleri düzeltemiyor. ERROR: yazıyor fakat hatanın ne olduğu yazmıyor. Sürücüleri kaldırıp yeniden yükledim fakat hala aynı hata oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım çözüm yolunu buldum. Önce modem üzerinden kendi MAC adresime kalıcı bir IP adresi atadım. Sonra İnternet Protokolü Sürüm 4 kısmından "Otomatik olarak bir IP adresi al" yerine "Aşağıdaki IP adreslerini kullan" seçeneğini seçip atadığım IP adresini oraya yazdım. Böylece şuan hem WIFI hem etherneti aynı anda kullanabiliyorum.
test.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı