ASUS ROG GL533VD RAM tavsiyesi

ademir

Decapat
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Lafı uzatmadan direkt sormak istiyorum. ASUS ROG GL533VD-DM066 model bilgisayara sahibim 2 yıldır. Ama artık RAM yükseltmek istiyorum fakat hangi RAM'i almam gerektiği hakkında bilgi ve tavsiyeye ihtiyacım var.

i7-7700HQ, 8 GB 2400MHz RAM, GTX1050 4 GB ekran kartı var. CpuZ den ekran görüntülerini aşağıda paylaştım.

Sorularım ise şunlar,
1-Bu anakarta 2400MHz üzerinde RAM takabilir miyim?
2-Takarsam içinde bulunan 2400MHz RAM ile uyum sorunu yaşar mıyım?
3-Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Aklımda olan RAM'ler ise şunlar. (Fiyatı göz önünde bulundurdum daha çok)

Aralarındaki farkı tam olarak bildiğimi söyleyemem. Cas hızı olarak düşük olunca daha performanslı olduğunu biliyorum sadece. Bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    17 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.PNG
    2.PNG
    10,6 KB · Görüntüleme: 41
  • 3.PNG
    3.PNG
    10,4 KB · Görüntüleme: 36
  • 4.PNG
    4.PNG
    12,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
2400MHz üstü bellek takabilirsiniz, fakat çalışması frekansı diğer bellek ile aynı hız olacaktır, bu yüzden gereksiz.

Benimde tavsiyem bu, zaten siz atmışsınız.

2400MHz üstü bellek takabilirsiniz, fakat çalışması frekansı diğer bellek ile aynı hız olacaktır, bu yüzden gereksiz.

Benimde tavsiyem bu, zaten siz atmışsınız.

Çok teşekkür ederim. Şimdi insan bazen akıllanmıyor :
😀
. Aklıma şöyle bir şey geldi, Frekans hızı yüksek bir bellek alıp daha sonra diğer rami de yine yüksek alsam performans farkı 2400mhz den dişe dokunur şekilde fark eder mi? Yoksa gereksiz mi görürsünüz, sileyim mi bu fikri aklımdan?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı