Asus ROG GL552VX Restart Atınca Yavaş Açılma Sorunu

BreWerS

Kilopat
Bilgisayarımı yeniden başlatmak istediğimde bilgisayar çok yavaş bir şekilde açılıyor ve Windows 4-5 dakikadan sonra kendine geliyor bu durum sadece yeniden başlatmada değil, güç tuşuna basılı tutup bilgisayarı tekrar açınca da meydana geliyor. Asus'un logosu çok geç gidiyor bir dakika veya bir dakikadan fazla bile sürebiliyor. Bilgisayarı normal bir şekilde kapatıp açınca hiçbir sorun yok çok hızlı bir şekilde açılıyor. Bunun sebebi nedir?
Sistem özelliklerim:
  • Windows 10 64 bit.
  • i7 6700 HQ 2.60 GHz.
  • 8 GB RAM.
  • Nvidia Geforce GTX 950M 4 GB GDDR5.
@MF

Son düzenleme:
Başlangıçta açılan programların neredeyse hepsi devre dışı 3 tanesi aktif. Sistem bakım yönergelerinde arkadaşın dediklerinin çoğunu yaptım Temp dosyalarının içeriğini sildim.

Verdiğiniz linkteki BIOS güncelleme sayfasında maalesef BIOS'un doğru sürümünü bulamıyorum. Doğru BIOS sürümünü Sosyalden bir arkadaş linkini atmıştı ve güncellemiştim. Yeni sürüm kullandığımı düşünüyorum.

Bilgisayarı tekrar başlattım ve yine yavaş şekilde açıldı alttaki fotoğrafta görüldüğü üzere Win10 3-4 dakika sonra kendine geliyor. Normal bir şekilde kapatıp açtığımda çok hızlı bir şekilde açılıyor gerçekten ilginç bir durum.

Bazen program vb. güncellediğim zaman sistemi yeniden başlatmamı söylüyor ve çok yavaş açılıyor. Ertelemek zorunda kalıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız2-min.png
    710,1 KB · Görüntüleme: 65
Biraz daha açıklayıcı anlatır mısınız nasıl düzenleyeceğim?
Merhabalar. Sistemde ssd mi yoksa hdd mi takılı? Eğer sadece hdd varsa yeniden başlat yaptığınız zaman yavaş açılma olması çok normal. Yani bir sistemde hızı her zaman yavaş çalışan parça belirler. Buna da darboğaz denir.
Saygılarımla

Aynen sistemimde HDD takılı. Fakat normal kapatıp açtığımda hızlı bir şekilde açılmasının sebebi nedir? Yeniden başlatınca inanılmaz derecede bilgisayar kendine zor geliyor.

Aynen sistemimde HDD takılı. Fakat normal kapatıp açtığımda hızlı bir şekilde açılmasının sebebi nedir? Yeniden başlatınca inanılmaz derecede bilgisayar kendine zor geliyor.
Kapanıp açılma senaryosu Windows 10un hızlı açılma özelliğini kullanıyor. Ancak yeniden başlat komutu hızlı başlatma mekaniği olmadan tüm sistemi yeniden başlatıyor. [BGCOLOR=transparent]Yani kapat komutu gerekli tüm veriyi sırayla hdd ye yazar ve bilgisayarı kapatır. Bir nevi hazırda beklet modudur aslında. Hdd ler de bilindiği üzere rastgele okuma işinde pek becerikli değillerdir bu sebeple kapat aç komutunda kapanırken yazılan sıralı veri sistem açılırken seri bir şekilde okunur ve Windows başlar. Buna istinaden kapatma komutu ile yeniden başlat komutu farklı şeylerdir. [/BGCOLOR]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…