Asus ROG GL553VE-DM107 SSD Desteği

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Geçen gün Asus ROG GL553VE-DM107 sipariş verdim. Cihaz daha elime geçmedi. İnternetten araştırdığımda içerisindeki m2 SSD’nin 530 mb gibi okuma değerleri verdiğini gördüm.
Ben bu SSD yerine 960 EVO kullanmak istiyorum. 960 EVO kullandığımda söylenen hızlara ulaşabilecek miyim? 3200 mb/s okuma değerini görebilir miyim?
Sanırım bu durum nvme desteğiyle ilgili. Ama bu özellikle bu bilgisayrda mevcut mu bulamadım onu.

GL553VE serisinde M key ve B key olarak iki çeşit M.2 slotu bulunmaktadır. GL553VE-DM107'de M key bir M.2 slotu varsa 960 EVO takabilirsin. Ayrıca iş ağırlıklı uygulamalar kullanmayıp sadece oyun ve günlük kullanım için 960 EVO tercih edeceksen hayal kırıklığına uğrarsın. Günlük ve oyun kullanımlarında mevcut SSD'in ile 960 EVO arasında bir fark göremezsin.

GL553VE serisinde M key ve B key olarak iki çeşit M.2 slotu bulunmaktadır. GL553VE-DM107'de M key bir M.2 slotu varsa 960 EVO takabilirsin. Ayrıca iş ağırlıklı uygulamalar kullanmayıp sadece oyun ve günlük kullanım için 960 EVO tercih edeceksen hayal kırıklığına uğrarsın. Günlük ve oyun kullanımlarında mevcut SSD'in ile 960 EVO arasında bir fark göremezsin.
Bilgisayarı ciddi anlamda sadece günlük kullanım ve oyun için kullanıyorum. Yani çizimprogramı, render programları vs. kullanmıyorum.
Neden arada bir fark göremem? Çok şaşırdım şuan. Elimde zaten ayriyetten eski bilgisayarımdan kalan 850 EVO 250 GB var. Eğer dediğiniz gibiyse HDD'yi çıkarıp iki SSD iledevam etmek daha mantıklı olacaktır.
Aksi takdirde ben 2 SSD'mi de satıp m2 960 EVO almayı düşünüyordum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Neurevt birde bilgisayarın içerisinde takılı gelen SSD hangi slotta takılı olarak geliyor?

Açılış kapanışta bile fark göremezsiniz. Nedeni SATA SSD'lerin okuma hızı ve saniye başına girdi çıktı değeri, Windows işletim sistemi ve oyunlar için fazlasıyla yeterli olmasından kaynaklı. 3DSMAX gibi depolama diski kullanımı yüksek bir uygulama açarsan ancak o zaman 960 EVO'nun faydasını görebilirsin.

Asus ROG GL553VE-DM107 modelinde SSD M.2 slotunda takılı olarak geliyor. Elinizdeki 850 EVO'yu takıp kullanabilirsiniz. Gereksiz yere 960 EVO'ya masraf etmeyin.

Açılış kapanışta bile fark göremezsiniz. Nedeni SATA SSD'lerin okuma hızı ve saniye başına girdi çıktı değeri, Windows işletim sistemi ve oyunlar için fazlasıyla yeterli olmasından kaynaklı. 3DSMAX gibi depolama diski kullanımı yüksek bir uygulama açarsan ancak o zaman 960 EVO'nun faydasını görebilirsin.

Asus ROG GL553VE-DM107 modelinde SSD M.2 slotunda takılı olarak geliyor. Elinizdeki 850 EVO'yu takıp kullanabilirsiniz. Gereksiz yere 960 EVO'ya masraf etmeyin.
Peki SSD’yi takmak için kasayı açsam, cihaz garanti dışı kalır mı? Var mı bir bilginiz?

Cihazın alt kısmında yükseltme kapağı bulunuyor. Yükseltme kapağı bulunan hemen hemen her üründe SSD, HDD ve RAM gibi bileşen yükseltmesi cihazı garanti dışı bırakmaz. Emin olmak için Asus ile iletişime geçebilirsiniz.
Hocam ürünü dün teslim aldım. Gerekli kurulumları vs. yaptım. SSD sonuçlarını aşağıya ekliyorum.
Bu arada cihazın altında herhangi bir kapak yok. SSD, HDD değiştirmek için mecburen tüm kasayı açmak gerekiyor. Bildiğim kadarıyla da bu işlem cihazı garanti dışı bırakıyor.
Bir de cihazın içerisindeki SSD Sandisk SD8SN8U128G1002 modeli. Dediğim gibi bir de elimde Samsung 850 EVO 250 GB var.
Asıl sorum şu. Bu SSD bana yeter mi. Ben 960 Evo M2 almayı düşünüyordum fakat @Neurevt hocamın söylediği mantıklı geldi ve işin teknik kısmını öğrenmek istedim. Gerek var mı 960 EVO falan almaya?

SSD.png

Hocam ürünü dün teslim aldım. Gerekli kurulumları vs. yaptım. SSD sonuçlarını aşağıya ekliyorum.
Bu arada cihazın altında herhangi bir kapak yok. SSD, HDD değiştirmek için mecburen tüm kasayı açmak gerekiyor. Bildiğim kadarıyla da bu işlem cihazı garanti dışı bırakıyor.
Öncelik iyi günlerde kullanın. Aynı cihaza sahibiz ve benim bildiğim kadarıyla cihazın içini açmak garantiyi devre dışı bırakmıyor. (Zaten garanti bandı yok dış kasada). Büyük ihtimal cihaz 960 PRO' yu destekliyor çünkü Technopat' ın GL 753 incelemesinde SSD yükseltilebilir deniliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı