ASUS ROG klavye garanti süreci

berke4181

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 7500f + RTX 4060 + 16GB 5200MHZ + A620M-K
Merhaba,
Garanti süreci hakkında merak edenleri bilgilendirmek için yazdığım bir konu.
N11'den betaplus satıcısından aldığım ASUS ROG RX scope klavyemde yaklaşık 9 ay sonra "ç" harfinin aydınlatmasında renk hatası oluştu. Ben de internette okuduğumdan istinaden kutunun içinden gelen garanti kağıdında yazan ASUS Türkiye distrübitörü olan penta teknoloji'ye ulaştım. (telefon aracığıyla) gayet iyi yardımcı oldular ve ürünü kutusuna koyup içine arıza notu, iletişim bilgileri, garanti belgesi ve e-fatura'yı kutuya koymamı istediler.
Ben de dediklerini birebir uygulayıp onların da ortak olarak çalıştığı firma olan Yurtiçi Kargo'ya ürünümü götürdüm. Penta teknoloji size bir kargo kodu veriyor ücretsiz olarak gönderebilmeniz için.
Ürünü kendileri koruyucu bir pakete sarmadıklarını belirttiler, mecburi olarak bir nalburadan baloncuklu olan poşetten aldım. Yurtiçi Kargo'ya tekrardan verdim. 28 Mayıs, saat 14.30 civarlarıydı, 1 gün içerisinde ürün penta teknolojiye ulaştı. Ulaştığı gün sorunu tespit edip iade/değişim sonucuna varıldığını gördüm. O gün tekrardan arayıp değişim istediğimi belirttim fakat kendilerinde ürünün stokunun kalmadığını belirttiler ve beni betaplusa yönlendirdiler, eğer onlarda stok var ise size gönderecekler dediler. Betaplus'a kanıtlamak için bana e-mail aracılığıyla iade onayı maili gönderdiler. Eğer firma (betaplus vb.) Kaşe ve imzalı fatura isterse gönderebileceklerini fakat onlar için sürecin sonlandığını belirttiler. (neyse ki gerek kalmadı) ben de Betaplus'ı arayıp nasıl bildireceğimi sordum ve bir mail adresi verdiler. Bu mail adresine penta Teknoloji'nin bana attığı maili yönlendirdim ve değişim isteğimi belirttim. (ıletişim bilgilerimi de yazdım)
Bir gün sonra Betaplus'ın bana Yurtiçi Kargo ile bir ürün gönderdiği bildirimini aldım. E-posta ile geri dönmeden ürünü kargoya vermişlerdi. Kendilerini aradığımda değişim yapılmıştır dediler ve aramadan 1 saat sonra da değişim onayladığını ve kargoya verildiği hakkında mail gönderdiler. Şu an tarih 30 Mayıs ve ben ürünü garantiye göndereli 2 gün oldu, klavye şu an kargoda ve tahmini olarak yarın gelecek. süreç 3 gün içinde tamamlanmış olacak.
İnternette bu süreçlerin uzun sürdüğünü yorum yapan kişiler vardı, biraz tedirgin olmuştum fakat beklediğim gibi olmadı. Betaplus'ında yorumlarında bu gibi şeylere geç yanıt verdiklerini okumuştum ama bir gün içerisinde yanıt verdiler.
Şu anlık bir sorun yok.
Eğer böyle bir arıza durumu yaşadıysanız merak ettiğiniz soruyu sorabilirsiniz. Ben de ürünümde sorun çıktığında bunun gibi sitelerde araştırdım fakat tecrübesini anlatan çok az kişi vardı. Eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Bende aynı satıcıdan aynı klavyeyi aldım sorun yaşarsam dediklerinizi dikkate alacağım 7 şubat'ta satın almıştım şu an sıkıntı yok.

Merhaba benim de klavyemde numpaddaki 5 ve 3 tuşunun mavi RGB'si yanmıyor aklımda birkaç soru var.
1-benim ürünün kutusunda fiziki olarak garanti belgelsi yok sadece barkodu var sizde de böyle miydi? Çıktı alıp koymama gerek var mı?
2-ürün servise ulaştıktan sonra değişim/iade durumunu nasıl öğrendiniz?
Yanıtlarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba benim de klavyemde numpaddaki 5 ve 3 tuşunun mavi RGB'si yanmıyor aklımda birkaç soru var.
1-benim ürünün kutusunda fiziki olarak garanti belgelsi yok sadece barkodu var sizde de böyle miydi? Çıktı alıp koymama gerek var mı?
2-ürün servise ulaştıktan sonra değişim/iade durumunu nasıl öğrendiniz?
Yanıtlarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Birinci sorunuz için;
Benim kutumda fiziki garanti belgesi vardı o yüzden sorunuzun cevabını bilemiyorum.
İkinci sorunuz için;
Ürün penta'ya ulaştıktan sonra e-postama arıza giriş bildirimi geldi. şirketin kendi sitesinden yani penta sitesinin garanti takibi kısmından kontrol ediyordum. Sitedeki garanti takibi kısımına bakarken değişim iade yazdığını gördüm. Direkt pentayı telefodan arayıp bilgi almak istedim. Siz de telefondan arayıp sürecin nasıl işlediğini öğrenebilirsiniz. Biraz bekletiyor, yoğun oldukları için mi bilmiyorum ama müşteri temsilcileri gayet ilgili. Benim bilgilerim bu kadar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba,
Birinci sorunuz için;
Benim kutumda fiziki garanti belgesi vardı o yüzden sorunuzun cevabını bilemiyorum.
İkinci sorunuz için;
Ürün Penta'ya ulaştıktan sonra e-postama arıza giriş bildirimi geldi. Şirketin kendi sitesinden yani penta sitesinin garanti takibi kısmından kontrol ediyordum. Sitedeki garanti takibi kısımına bakarken değişim iade yazdığını gördüm. Direkt pentayı telefodan arayıp bilgi almak istedim. Siz de telefondan arayıp sürecin nasıl işlediğini öğrenebilirsiniz. Biraz bekletiyor, yoğun oldukları için mi bilmiyorum ama müşteri temsilcileri gayet ilgili. Benim bilgilerim bu kadar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Anladım ben garanti olsun diye A4'e çıkarayım.
Cevabın için çok teşekkür ederim.

Benim de 3. ayda aldığım klavyede 2 ay sonra h harfinde renk hatası oldu, bakalım bu hafta iletişime geçmeyi düşünüyorum.

Ben geçen sene eylül'de aldım. Şubatta bir tuşta sorun çıktı. Üşendiğim için göndermemiştim sonra bir tuşta daha sorun çıktı.
Şimdi daha fazla geç olmadan göndermem lazım

Son düzenleme:
Anladım ben garanti olsun diye A4'e çıkarayım.
Cevabın için çok teşekkür ederim.

Ben geçen sene eylül'de aldım. Şubatta bir tuşta sorun çıktı. Üşendiğim için göndermemiştim sonra bir tuşta daha sorun çıktı.
Şimdi daha fazla geç olmadan göndermem lazım
Bunlar da kronik galiba, Scope 2 de böyle birşey var mı araştırıp ona geçmek lazım.

Ben aynı sorunu yaşadım alalı 10 ay oldu 8. ayda R tuşunun mavi LED'i bozuldu daha sonrasında N ve O tuşları da gitti son olarak da numpadden 2 tuş daha gitti şu an klavyeyi paketledim kargoya vereceğim umarım iade alırlar da Apex 7'ye geçerim.

Konuya yazmıştım güncelleme geçeyim. Klavyeyi 3. ayda almıştım 3 ay sonra farkettim renk koyulaşmasını. 2 hafta önce Penta Teknolojiye gönderdim. Herşey 3-4 gün içinde oldu, sıfır klavye gönderdiler.

Hocam aynı klavyeyi değişimle sıfırlamak bana biraz saçma geldi sonuçta yine aynı şey başımıza gelebilir hem SteelSeries klavyelerini merak ediyordum Apex Pro almaya karar verdim iade talebinde bulunacağım 10 ay önce 2 bin liraya almıştım üstüne 4 bin lira daha koyup 5900 lira civarına Apex Pro almayı düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı