ASUS ROG Maximus Formula Z690 BIOS güncellemesi

semih_S

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Elimde ASUS ROG Maximus Formula Z690 anakart, G.Skill 32 GB 6000MHz DDR5 RAM ve i9 13900K işlemci var. Kurulumu yaptım sistemi açınca. BIOS ekranı dahil ekran gelmiyor ve Memory code 55 hatası alıyordum, RAM'leri gönderdim yenileri geldi ve sorun devam ediyordu. Arıza talep formu olusturdum ASUS üzerinden ve bana bugün dönüş yaptılar. Ürünü servise göndermenize gerek yok size gelen sürüm 12.nesil işlemcileri destekleyen sürüm olduğu için BIOS'u güncellerseniz sorununuz düzelecek dediler. Dedim ki anakart RAM slotlarında sorun olamaz mı? (RAM'lerin RGB ışıkları yanıyor). 4 slotunuz var en azından 1 tanesi çalısır dediler. Anakart üzerinden BIOS'u güncelleyebilirsiniz dediler. Bu çözüm doğru olabilir mi acaba? Ne yapmam lazım?

Hocam işlemciniz 13.nesil işlemci, anakart ise 12.nesil işlemciler için üretilen bir anakart olduğundan, 13900k yı taktığınızda görüntü alamazsınız. Servisin dediği gibi BIOS güncellemesinden sonra sorunsuz kullanabilirsiniz. Anakartınızda BIOS flashback özelliği var. Yapmanız gereken anakartın sitesinden en son BIOS sürümünü temiz bir flash belleğe atıp, anakartınızın arka tarafında BIOS diye işaretli olan USB girişine takın, ardında BIOS tuşuna 5 saniye kadar basılı tutun. Ortalama 5 dk içerisinde BIOS yüklemesi tamamlanmış olur. Sistem yeniden başlar ve ekrana görüntü gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı