ASUS ROG STRIX 5700XT Isınma problemi

Synapris

Hectopat
Ekran kartı boşta 45-50 derece PUBG oynarken 100 dereceye çıktı yük bindiğinde. Ekran kartım daha 1 haftalık ilk defa oyun oynuyorum kartın güncellemelerini yaptım kasamda genel bir ısınma var nasıl düzeltebilirim? Baktığım zaman ROG STRIX diyorum nasıl ısınır? Tavsiyesi olan var mı, acaba veya yardım edebilecek sistemim çöp olsun istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer parçalarında sıcaklığını verir misiniz ? Kasanın markarı modeli nedir ? Kaç tane fan var bunları söyler misiniz ?

Ryzen 5 3600x asus rog strix 5700xt gskill x flare 2x8 16gb 3200ram cooler master 750w full modüler gold psu msi x570 mpg gaming edge wifi anakart msi mag pylon 3x kasa cooler master masterliquid ml240lsıvı soğutma
monitör msi mpg27cq
Islemci boşta 40 46 derece arasında gidip geliyo bazen 51 oluyor
Ekran kartı ise dün gece pubg açtm sıcaklık 100 103 derecelere çıktı
Oyunu kapattıktan sonra 51lere düştü
Sistemimde ilk defa oyun açtım daha 1 haftalık kendim topladım.
Normalden aşırı fazla ısınıyor
Bu ekran kartının tek fanlı modeli bu kadar ısınmıyor.

Tahmin ettiğim gibi kasa sıkıntılı. Ön camı çıkartıp sıcaklıklara tekrardan bakabilir misin? Bir de işlemci Prime95 testinde ve oyunlarda kaç derece oluyor?
İşlemci prime95 testinde 90 gördü en fazla
Oyunlarda 70 74 gördüm pubg oynarken.
Bu arada sıvı soğutmanın fanlarını ben öne taktım.
Öndeki fanların 2 tanesi yukarıda 1 tanesi egzozda.
Ekran kartı pubgde 100 derece oldu ama gerçekten çok fazla değil mi ?

Kullandığınız kasaya baktım, önde 3 fan var ama önünde cam var ve kenarları bile kapalı, ne kadar saçma sapan bir kasa, yani o kasa ile o sıcaklıklar normal, önündeki camı çıkarın, farkı görün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video'dan esinlenerek aldım kasayı burada ısınmamışlar o kadar çözemedim valla ön kapağı açıp öyle deneyeceğim. Teşekkürler yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…