ASUS ROG STRIX B350-F Anakart Üzerinde Sistem Yükseltme

sigmarwarhammer

Centipat
Merhaba.

Başlıkta da belirttiğim gibi, ROG Strix B350-F Gaming anakartım üzerine yeni parçalar ekleyerek sistemi yükseltmek ve bir miktar güncellemek istiyorum. 3 yıl oldu sistemi toplayalı. Çok iyi bir sistem değil ama 3 yıl boyunca oyun konusunda işimi öyle veya böyle gördü. Bileşenlere gelirsek;

Kasa: Phanteks P400 Black Eclipse Mid-Tower
Güç Kaynağı: FSP HD700 Hydro 700W
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz 6 Çekirdekli
Bellek: Kingston HyperX 16GB (2x8GB) Dual DDR4 2400 MHz C15 1.2V 15-15-15 *HX424C15FR2K2/16*
Ekran Kartı: Asus ROG Strix GTX 1060 6GB 192 bit

Bunlar umarım yeterli olur, eklemem gereken olursa da eklerim.

İşlemci ve RAM bellekleri değiştirmek, bonus olarak işlemciyi soğutabilecek ve PSU ile dost çalışacak bir soğutucu, hava veya sıvı hangisi mantıklıysa eklemek istiyorum. Anakart ile uyumlu işlemcilere bakıp kendi çapımda ufak bir araştırma yaptım ve Ryzen 5 3600x modeli fiyat ve performans olarak dikkatimi çekti ama başka model tavsiyelerine açığım. RAM tarafına gelirsek, açıkcası pek bir fikrim yok. Ryzen işlemci olan sistemlerde kullanılan bellekler en az 3000 MHz olmalı gibi bir hava sezdim internet üzerindeki araştırmalarımda. Çift kanal bellek ve en az 3000 MHz diye tavsiye ediyorlar, özellikle performans açısından.

Paylaştığım resim anakartın sitesindeki destek bölümünden. Eğer yanlış anlamadıysam maksimum 64GB ve 3200 MHz desteği veriyor. Orada yazan (O.C.) kısmına da kafam takıldı. Direkt olarak 3200 MHz takamıyor, daha düşük bir belleği O.C. edip o değeri öyle ulaşıyorum gibi algıladım. RAM bellekler O.C. oluyor muydu yahu deyip bir süre düşünmedim değil

Tavsiye ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Umuyorum ki birkaç ekleme ile yine uzun süre kullanabilirim bilgisayarımı.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP ile 3200 yaparsınız (3200'lük belleği) rahat olun. Ekran kartını güncellemeyecekseniz sisteme masraf etmenize pek gerek göremedim.

Ekran kartını da güncelleyebilirim. Tabii bu seçeceğim anakart ve RAM bellekler ile uyumlu olmalı değil mi ?

RX590 veya GTX 1660ti düşünebilirim.

Son düzenleme:
Ekran kartını da güncelleyebilirim. Tabii bu seçeceğim anakart ve RAM bellekler ile uyumlu olmalı değil mi ?

RX590 veya GTX 1660ti düşünebilirim.
Şöyle bir durum, mevcut işlemciniz 1660Ti'ı besleyebilir. Tam olarak neden işlemci güncelleme gereği duyduğunuzu açıklayabirseniz daha iyi yardımcı olabilmek isterim.

Şöyle bir durum, mevcut işlemciniz 1660Ti'ı besleyebilir. Tam olarak neden işlemci güncelleme gereği duyduğunuzu açıklayabirseniz daha iyi yardımcı olabilmek isterim.

Total War oyunlarını çok seviyorum ve son çıkan oyunlarında istediğim performansı alamıyorum. Güçlü işlemci isteyen oyunlar olduğunu öğrendim. Ryzen 5 1600 kötü bir işlemci değil ama artık bazı oyunlarda çuvallamaya başlıyor gibi. Yukarıda bahsettiğim Ram frekansı var bir de, hani en az 3000MHz olmalı olayı. Bellek MHz'leri büyür, işlemci daha güçlü olur ve iyi soğutursam daha rahat oynarım düşüncesine kapıldım. Yanında gelen stok fanla çalışıyor.

Sanki o oyunlarda darboğaz yapıyor gibi ama nasıl emin olabilirim bilemiyorum. 2016 yılı ve öncesi tarihli oynadığım oyunlarda bir sıkıntı yaşamadım. Günümüz oyunlarında biraz sıkıntı yaşatacak gibi. Bellek-İşlemci-Ekran kartı üçlüsü arasında bir anlaşmazlık olabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…