ASUS ROG STRIX B550-E VS B550-F (Wi-Fi)

Oğuzbey_

Hectopat
Merhaba,

Sistem topluyorum. Bir tek anakart kaldı. Günlerdir karar veremiyorum, bu iki model arasında kaldım. Aralarındaki pek bir fark yok. Sadece B550-E modelinde 2 VRM fazla. Sistemde çok oyun oynamayacağım. Render gibi işler ile uğraşacağım. %30-40 oyun. Arasındaki fiyat farkı yaklaşık 300-350 TL. İki modelde de Wi-Fi mevcut. Hangi modeli önerirsiniz?

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: R7 3700X
  • Ekran Kartı: 1070 Ti
  • RAM: Corsair Vengeance Pro 3200MHz
  • SSD: 980Pro
  • PSU: Xigmatek 1050W

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi böyle dümdüz B550-E vs B550-F diye sorarsan B550-E der herkes. Ama o aradaki farkla eline geçen şeyler senin ne kadar işine yarar tartışılır. O işlemci için zaten iki anakart da fazla. Kasanda Type-C portu yoksa B550-E yine pek işine yaramıyor.

Bütçeniz varsa B550E fakat TUF B550 bile işinizi rahat görecektir. O kadar bütçe ayırmanıza gerek yok son nesil anakarta. Bir sonraki nesilde soket değişecek. İşlemcinizin de 3. nesil olduğunuzu göz önünde bulundurursak bütçeyi daha çok işlemci güncellemeye ayırıp TUF B550 alabilirsiniz.

Şimdi böyle dümdüz B550-E vs B550-F diye sorarsan B550-E der herkes. Ama o aradaki farkla eline geçen şeyler senin ne kadar işine yarar tartışılır. O işlemci için zaten iki anakart da fazla. Kasanda Type-C portu yoksa B550-E yine pek işine yaramıyor.
Ön kasada Type-C girişi yok belki ilerde alır mıyım sanmıyorum usb işimi görüyor zaten, ilerleyen süreçte (3-4 yıl) işlemciyi yükseltirim diye VRM fazlalığına odaklandım sadece.
Bütçeniz varsa B550E fakat TUF B550 bile işinizi rahat görecektir. O kadar bütçe ayırmanıza gerek yok son nesil anakarta. Bir sonraki nesilde soket değişecek. İşlemcinizin de 3. nesil olduğunuzu göz önünde bulundurursak bütçeyi daha çok işlemci güncellemeye ayırıp TUF B550 alabilirsiniz.
Strix serisi düşünüyorum AM4 soket tipinde bi 6 7 yıl giderim ben sistem daha yeni R9 gibi güçlü işlemciyi rahatlıkla kaldıracak bir anakart seçimi yapmak istiyorum o yüzden

Ön kasada Type-C girişi yok belki ilerde alır mıyım sanmıyorum usb işimi görüyor zaten, ilerleyen süreçte (3-4 yıl) işlemciyi yükseltirim diye VRM fazlalığına odaklandım sadece.
Aralarında sadece 1 derece fark var VRM soğutma olarak. Kullanılan işlemci 3950X ve OC yapılmış. Yani B550-F daha F/P oluyor senin isteklerin için.

1629493843144.png

Aralarında sadece 1 derece fark var VRM soğutma olarak. Kullanılan işlemci 3950X ve OC yapılmış. Yani B550-F daha F/P oluyor senin isteklerin için.

Eki Görüntüle 1143892
Böylesine araştırmamıştım, OC da yapacağımı sanmıyorum ben, stabil kullanmayı tercih ediyorum çok çekirdekli işlemci yeterli olacağını düşünüyorum, gönlüm F serisinden yana fakat yine de bi soruşturmak istedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı