ASUS ROG STRIX B550-F anakartın sıfır olduğunu anlama

Aynen bir problem olmaz bende ilk aldığımda senin gibi hissettim fakat sonradan öğrendim ki anakart olayında durum karşılaştığımız gibi gayet normal. Ben RAM ile anakartı aynı yerden almıştım benimkiler RAM'i anakart kutusunun içine koyup yollamışlardı fatura garanti belgesi de kutu içindeydi. Garanti son satıcının fatura tarihinden itibaren sürelendirilir.

Çok teşekkür ederim geri dönüş yaptığınız için. Konuyla alakasız ama bir sorum var: Sadece 8-pin CPU bağlantısını yaparak 3600/3600x'e 4.2-4.3GHz olacak şekilde hız aşırtma yapabilir miyim? Diğer 4 pin'i doldurmadan. Anakart kitapçığı sadece 8 pin ile çalışacağını söylüyor. PSU'm RM750x 2015 Edition, 2016'da almıştım. Yani içerisinden sadece 1 adet EPS12V bağlantısı çıkmakta. Anakartı kullandığınız için size sormak istedim.

Vallahi açıkçası daha kurulum yapmadım ben zamlanacak diye şuana göre uygun fiyattan aldım Ryzen Zen3 işlemci bekliyorum yakında çıkacak 5600 veya 5700 almayı planlıyorum o zaman kurulumu yapacağım ama incelediğim kadarıyla çok üst seviye overclock denemeleri yapılmadığı sürece tek 8 pin eps güç girişini beslemek yeterli olur deniyor ha sende o şekilde denersin baktın o saat hızlarına çıkamıyorsun veya dengesizlik oluyor o zaman ikinci pini de takman gerekir ben PSU alırken ona dikkat edip almıştım ASUS ROG Thor 750W Gold var bende içinde 2 eps güç kablosu ve bağlantı çıkışları var. Sendeki PSU'da da iki eps çıkışı var diye biliyorum ama 850liklerinden itibaren mı hatırlayamadım.

Benim de amacım Zen3 işlemci almak ancak ekim sonu-kasım başı gibi ilk parti üretimler piyasaya çıksa, ancak o sıralar benchmarklarını incelemiş oluruz muhtemelen. Stok sorunu olup olmayacağı bile muamma, NVIDIA'da durumun ne olduğunu az buçuk gördük, pandemiden etkilenme oldu şirketlerde. İlk parti üretimden teknolojik bir alet aldığımda kendimi kobay gibi hissediyorum. Bu yüzden 2021 gibi Zen3'e geçmeyi düşünüyorum, CP2077 oynatacak ve diğer işlerimi görecek idarelik 3600/3600x ile bir müddet yoluma devam edebilirim.
RM750x için 2 EPS çıkışı 2018 Edition'lardan itibaren var. Bir tane PCI-E&CPU slotu boş PSU'da, olmadı kablo bulup desteklerim sorun olursa ama ben de tek 8-pin'in besleyeceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…