ASUS ROG STRIX B650-E BIOS EXPO seçeneği yok

Samanada

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston FURY Renegade RGB 32GB DDR5 6400MHz CL32 ( 2x16GB )
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade 2TB PCIe 4.0 x4 M.2
Ekran kartı
Asus Rog Strix 4070 TI OC 12 GB
Anakart
Asus Rog Strix B650 E - E
İşlemci
AMD Ryzen 7 7850X3D
Merhaba. Yeni bir sistem topladım. ASUS ROG STRIX B650'e - e Kingston Fury Renegade RGB 32 GB DDR5 ve AMD Ryzen 7 7850x3D işlemcim var. BIOS güncellemesi yapmama rağmen AI tweaker sekmesinde AI overclock tuner bölümünde XMP'ya da EXPO seçenekleri yok. D.OC.P, D.OC.P1, D.OC.P2, manual ve Auto var. D.OC.P'yi aktif edip D.OC.P 1 seçtiğimde sistem açılmıyor. BIOS bile gelmiyor. Görüntü tamamen kayboluyor. 15 numaralı hata kodu alıyorum. Ancak BIOS pilini çıkartarak geriye dönebiliyorum. Araştırdığımda RAM ile ilgili olduğunu gördüm. EXPO seçeneğinin mevcut olması gerekmiyor mu normalde? Eski BIOS ile de denedim. Aynı sıkıntıları yaşıyorum. RAM'lerim 4800 MHz ile çalışıyor. Görselleri ekliyorum. Yardımcı olabilecekler yazarsa sevinirim.

Şimdi birkaç deneme daha yaptım. Bilgisayar açılışında DOCP 6000 ile 38 saniye, overclok olmadan 4800 ile 12 saniye. Hiç normal gelmedi.

Şimdi birkaç deneme daha yaptım. Bilgisayar açılışında DOCP 6000 ile 38 saniye, overclok olmadan 4800 ile 12 saniye. Hiç normal gelmedi.
Bilgisayar açılışında SSD hızı etkilidir. 6000'e aldığınızda Bios'tan fast boot kapanmış olabilir. RAM performansı oyunlarda ve açık uygulamalarda öne çıkar. Açılışta değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…