ASUS ROG STRIX G16 alınır mı?

Sago7

Hectopat
Daha fazla  

Islemci genel olarak kaç derece, bostayken kac derece agir oyunlarda kac derece, daha yeni GameGaraj Slayer r9t3D aldim arizali geldi degisim yaptilar yine arizali gonderdiler bilgisayar agir oyunlarda kapaniyordu direk, ASUS'a gecmeyi dusunuyorum G16 5070 Ti modelini alacağım galiba, herhangi kotu bir yorum duydunuz mu?

Şu anki G16 modelinde de 3 fan var. Ek olarak Şikayetvar da niye garanti sureciyle ilgili bu kadar cok sikayet var ya. Gozumu korkuttu biraz orada yazanlar. Garanti sureci cidden cok yavas mi isliyor ve ek ucret mi talep ediyorlar? Bir de rahat bir sekilde SSD ve RAM eklemesi yapabiliyor musunuz? Bir de G16'nin 5000SERIsi modelleri yeni mi cikti, buyuk kanallarin incelemelerini goremiyorum YouTube'da?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bütçen 104-106k çıkıyorsa Ultra 7 255HX 5070 Ti ROG STRIX 16 al keyfine bak. "AMD modeli alma". Kaynak burada paylaştım. Daha fazla inceleme için kendin ROG 16 Ultra 9 255HX 5070 Ti referans alabilirsin. Az bir performans farkı olur. Geri tüm özellikleri aynı. Yükseltmesi çok kolay. Soğutması güzel. Türkiye de servis hakkında hiç bilgim yok.

AMD modeli niye tavsiye etmiyorsunuz, bana herkes AMD islemci daha iyi Intel'de isinma sorunlari var demisti, o yuzden R9 9955HX olan modeli dusunmustum. 110k butcem var ve uzun kullanimda en az isinan modeli ariyorum agir oyun motorlari kullanicam. Bi de inceledim de biraz intel 255HX modelini 130bin tl ye bulabildim en ucuz 32gb ramli halini. Bir de internetteki karşılaştırma sitelerinde R9 9955HX daha iyi gösteriyo hep neden intelin daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz? Ve intel versiyonunda yanlarda fan yok.

Son düzenleme:

Birkaç güne kadar 104K satıldı hep.
Siz attığım kaynağa bakmadınız mı hiç? Orada ASUS üzerinden neden Intel daha iyi diye açıkladım. AMD modeli kırpılmış ürün. Intel modelde olan çoğu özellikler yok. Bu ASUS'ta Ultra 7 var. Doğrusu normal bir kullanıcıysanız Ultra 7 /9 çok da fark etmez.
Aynı ürünün testleride var. Isınma sorunu sadece Intel değil mi varmış? Ryzen alsanız ne olacak Intel alsanız ne olacak. İkisi de benzer performansı veriyor. 3-5 FPS oyununda AMD önde olabilir. %1 biraz daha iyi olabilir. Başka fark yok.

R9 9955HX Intel 275HX'le kapisiyor, bunda 255HX var ama, sicakliklari ayniysa Vapor chamber olmasinin bir anlami yok ki. Bide CPU ya bagli oyunlarda %1 den ziyade %30 daha iyi gibi.

Son düzenleme:
R9 9955HX Intel 275HX'le kapisiyor, bunda 255HX var ama, sicakliklari ayniysa Vapor chamber olmasinin bir anlami yok ki. Bir de CPU'ya bagli oyunlarda %1'den ziyade %30 daha iyi gibi.

Kimden duyuyorsunuz bunu bilmem. ASUS serisinde 5080/90 AMD bir model bile yok. %1 dediğim %1 performansı. Fark %30 falan da değil. FPS oyununda geçerli o. GPU odaklı oyunda fark yok. Anlatmak istediğim tek şey ASUS tarafında "Intel" daha avantajlı.
ASUS Intel modelde sıvı metal CPU+GPU varken AMD sadece GPU. İki gün sonra yük altında görürüm o 9955HX. Vapor chamber olunca sıcaklık - 30 olacak diye bir şey yok. Yük altında stabilite performansı daha iyi olur. Örnek Ultra 7 255HX bakabilirsiniz. MSI ve ASUS fazlasıyla model var. Oyun performansı farklı olmayacak. Profesyonel kullanımda Ultra 9 ya da AMD daha iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son olarak attığım kaynağa açıkça göz atmadığınız görünüyor kabaca Intel AMD farkı.

-Intel buhar odası(Vapor chamber)+ 3 fan, AMD'de düz 3 fan.

-Intel sıvı metal hem CPU hem de GPU'da bulunurken, AMD sadece GPU.

-Intel kolay yükseltme için vidasız arka kapak bulunurken(elinizle açarsınız), AMD'de yok.

- Ne kadar önemli bilmem ama Intel modellerinde 360 derece RGB şerit LED var, AMD'de sadece ön tarafta.

-Türkiye standartlarında önemli değil! Intel modellerinde Wi-Fi 7, AMD Wi-Fi 6e.

-Intel modellerinde 2X Thunderbolt 5(gelecek için büyük yatırım. Belki 7090 GPU bile takılır) AMD takoz USB 4
-Intel Windows hello(yüz tanıma ile oturum açma) var AMD yok!

Attigin atmadigin tum videolari izledim, yazdiklarinin hepsini okudum baskalarinin yazdiklari cogu seyi de okudum, galiba Intel alacağım ama Unreal Engine kullanıyorum ben ve CPU'nun icinden geciyor tek korkum Intel 255HX'in yetersiz kalacagi, ve en onemlisi benim icin sogutma cunku bazi gunler 10saat kod yaziyorum uzun yukte isinmamasi gerekiyor, dediklerine bakilirsa sirf sogutma yuzunden Intel alacağım, Thunderbolt, Windows hello, RGB LED falan cok da umurumda degil ama sogutma onemli bir konu. Ve benim buna 1tb SSD eklemesi yapmam lazim ne almaliyim?

Bir de intel olan zamlanmış en ucuz 120bin tlye var, amd olan model 111bin tl 9bin tl fark var bu durumda hangisi alınmalı?

Son düzenleme:

@Adlin hocam ssd ya da farklı marka önerisi sunabilir.SSD/ram hiç bilmiyorum. Türkiye'de ki hiçbir servisin kalitesini bilmiyorum!
O zaman bütçe çıkabilirseniz uzun vadede 5080 model Unreal için çok iyi seçim olur sizin için.
Gördüğüm en uygun 5080 MSI ve HP var. HP biraz riskli seçim olabilir.
Anlık 118500.

Vector için.

HP yapı kalitesi geçen yıllara göre daha iyi. Paneli fiyatı için çöp(%100 sRGB)soğutması düşündürücü.

Normalde yeni bir ürün alan kişiye 4000 önermem. Buna rağmen uzun süreli kullanımda diğer markalardan daha tutarlı performans verebilir. YouTube fazlasıyla incelemesi var.13900hx/14900hx 4080/90 referans alabilirsiniz.
Aslında gözü kapalı önerebileceğim bir ürün. Dönem dönem 89k kadar satıldı. Saf kas gücü olarak bu üründeki 4080 GPU 5070 Ti 80 arasında. CPU R23 30/35k+- arası. Size uyar mı bilmiyorum. Yapı kalitesi ve soğutma performansı diğer modellerden çok daha iyi(alüminyum, Vapor)
Genel 480/5080

Bir de Intel olan zamlanmış en ucuz 120bin TL'ye var, AMD olan model 111bin TL 9bin TL fark var bu durumda hangisi alınmalı?

Ultra 7 için 120k değmez. AMD modeli daha uyguna var.

HP Omen Max 275HX kasaları önermem, işlemci 105 derecelere kadar gelebiliyor. HP Omen kasalarda kendini bu yıl ne kadar geliştirsede hala ASUS, MSI, Razer ve Lenovo gibi markaların high end kasalarıyla kapışamaz.

MSI Vector 5080 modelin 3 gün önceye kadar 32 GB versiyonu 128 bin TL'ydi, şu an 16 (2x8) GB versiyonlusu 118 bin TL'ye kadar düşmüş. Soğutması iyidir, işlemci ve ekran kartı muazzam zaten. RAM takviyesi yapma imkanınız ve bütçenizin çıkma ihtimali varsa kesinlikle kaçırmayın. CPU ağırlıklı kullanıyorsanız L3 önbellek avantajı ve çoklu çekirdek performansı farkı sebebiyle 9955HX daha iyi olur 255HX'e göre, mümkünse 275HX bakın Intel tarafında. ASUS servis konusuna gelirsek şikayetlerin %90'ı SMS Infocomm şubesinden kaynaklanıyor, bir yandan Acer'ında teknik servisleridir kendileri. Onun dışında teknik servis ve garanti bakımından fena değildir ASUS, aktif olarak 4060 14900HX kullanıyorum bir sorun yaşamadım servis ile ilgili.

SSD önerisi istenmiş, bütçeyi bilmiyorum ama bu SSD'yi kesinlikle öneririm:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…