ASUS ROG STRIX G16 almak mantıklı mı?

Fan sesi nasıl. Turbo'da mı kullanîyorsunuz performans modunda mı?

Hocam Turbo'yu tercih ediyorum. Fan sesi rahatsızlığı kişiden kişiye göre değişir ancak ben belki alıştığımdan ötürü olabilir ama bazen fan sesi az geliyor. Niye az diye kontrol ettiğimde meğersem buna rağmen son hızda döndüğünü fark ediyorum. Zaten son hızda dönen oyunlarda genelde Cyberpunk RDR2 tarzı oyunlar oluyor. Rekabetçi oyunlar ve Minecraft'ta neredeyse fan sesi 0.pilde ise sessiz modda 0RPM oluyor çok rahat kütüphanede de kullanılabiliyor.

Bende Asus ROG Strix G16 G614JI-N3127 modelini almayı düşünüyorum. İ7-13650H, 16GB 4800 DDR5 Ram, 4070, 1TB SSD ancak ram sınırı varmış galiba maks 32 ye kadar arttırabiliyormuşuz. Alınır bu cihaz ? Tulpar T6 V1.1 16" Oyun Bilgisayarı 13700, 4070 Max , 16 GB 3200Mhz DDR4, 512 SSD hemen hemen 2 cihaz da aynı para

Son düzenleme:

RAM sınırı TUF'ta da vardı ama 64 takılıyordu. O konuda ceza yemiştim unutmam asla. Yani bir Tulpar ile ROG karşılaştırmak mantıksız bence.

Ben oyumu HP Omen den yana kullandım.

Yine söylüyorum fan boy değilim. Elbetteki asus en iyisi bencede.

Ama aynı donanıma 20bin-30bin fazla vermem. Ne kadar iyi olusa olsun.
İkiside laptopları test edip sunuyor.2 yıl garanti veriyor. 4090 ile hp almak varken 4080 ile asus almam.
Almadım da zaten.

Bir gün önce ROG STRIX G17 aldım. CPU sıcaklığı internette gezinirken dahi 70-75 bandında. Boştayken 80’i bulduğu oluyor. 10 yıl öncesine ait oyunu(Rome Total War 2) açtım CPU 95leri buldu. Fifa 22 açayım dedim aynı. 10 dk içinde termal kısma ile Ryzen 9 7845hx işlemci temel frekansından bile aşağıya indi 2,6 GHz bandında çalışmaya başladı. İşlemcide sıvı metal var, 17,3 inç daha rahat soğutur dedik aldık başımıza gelene bak. Asus boy boy reklamını yapıyor hala 10 derece kadar daha soğuk işlemci bilmem zırt teknolojisi diye. Servise gönderdim. Şimdi ASUS ya “Ben beceremedim bu işi, cihaz budur” deyip geri gönderecek, ya da iade edecek paramı “bu üründe” problem var diyecek. Bakalım görelim.

Bende HP var benimkide boşta 60'larda benimkide 17'' ve evet kardeş benimkide oyunda 3.6-3.2 lere kadar frekans düşürebiliyor.
ve yine evet 98-95 derecelerden asla aşağıya düşmüyor ne oyunu olursa olsun. Malesef laptoplarda yeni normaller bunlar. Çünkü voltajlar çok arttı artık benim adaptör 330watt. eski laptobum 200watttı ondan önceki laptobum 120 wattı. ve hepside üst düzey işlemci ekran kartı barındırıyordu.

Hani demek istediğim asusda alsan acer, hp.vs...vs hepsinda bu sorunları yaşarsın.

Bu mesajı yazarken LoL oynuyorum ve işlemci 65 70 arası 3K fan RPM'inde. Sizin cihazda sorun olabilir.

Ek olarak kucakta oynuyorum hava akışı çok iyi değil.

Bu mesajı yazarken LoL oynuyorum ve işlemci 65 70 arası 3K fan RPM'inde. Sizin cihazda sorun olabilir.

Yani umarım öyledir ve gerekeni yaparlar. Asus bizim yaptığımız cihaz boşta seksen dereceleri bulabilir, ne açarsan aç termal kısma ile işlemcini gerçek gücünün ancak yarısında kullanabilirsin diyecek olursa benim de diyeceklerim olacak.

Ben bir de stand üzerinde alıyorum bu değerleri. Kafayı yemelik.

Hangi modda kullanıyorsun diye soracağım ama tüm modlarda durum aynı. Bir ara turboya aklınca boşta CPU frekans kısıp sıcaklığı 60 bandına düşürüyordu. Sonra o da gitti. Herhangi bir müdahalede bulundun mu? Yoksa standart hali ile bu şekilde mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…