ASUS ROG STRIX G16 laptopa RAM önerisi

Ferhinator

Decapat
Daha fazla  
Merhaba sosyal,
ASUS ROG STRIX G614jv model cihazım üstünde 1x16 GB SK Hynix RAM mevcut.
Bütçe açısından daha az maliyetli olacağı için yanına bir 16'lık daha eklemeyi düşünüyorum fakat uyuşmazlık söz konusu olmaması için kit halinde alıp içindekini satmak daha mantıklı mı olur diye düşünmedim de değil.
Sizin öneriniz ne olur?

Bu RAM'lerden hangisi daha iyi bir seçim olur?

CL38 4800 MHz mi?

CL40 5600 MHz mi?
Ya da başka bir marka, model öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 4 5 laptopta farklı ramler denedim uyuşmazlık hiç yaşamadım en kötü iade edersiniz bence riske değer satmakla uğraşılmaz

Ben 4 5 laptopta farklı ramler denedim uyuşmazlık hiç yaşamadım en kötü iade edersiniz bence riske değer satmakla uğraşılmaz
Dediğiniz gibi satmakta ayrı bir zahmet olacak.
1x16 olarak önerebileceğiniz Ram var mı?

İçindeki RAM'i çıkartıp kit hâlinde alacaksanız 5600 MHz CL40 olan RAM tercih edilmelidir.
Peki yanına eklemek için 1x16 olarak önerebileceğiniz Ram var mı?

Bu ürünü önerir misiniz?

Çift kanal için aynı frekans ve gecikme değerine sahip olmasına dikkat edin. Eğer bu değerler sizin laptop RAM'i ile aynıysa alınır. Ancak burada laptobun anakartının desteklediği frekans da önemli. Mesela DDR4'te 3200 MHz takılan RAM'lar bazı modellerde 2933 MHz üzerine çıkamıyordu. İşlemciyle de alakalı.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Haluk hocam, siteyi ilk defa görüyorum da güvenilir midir?
Şu açıdan soruyorum, iade etmek istediğimde bir sorun yaşar mıyım?

Haluk hocam, siteyi ilk defa görüyorum da güvenilir midir?
Şu açıdan soruyorum, iade etmek istediğimde bir sorun yaşar mıyım?

Güvenilir Kingston yetkili satıcısı. Hatta kendilerine yazarsan uyumlu olup olmadığı konusunda da bilgi veriyorlar. Ben elinizdeki model için sormuştum uyumlu.

Güvenilir Kingston yetkili satıcısı. Hatta kendilerine yazarsan uyumlu olup olmadığı konusunda da bilgi veriyorlar. Ben elinizdeki model için sormuştum uyumlu.

Eki Görüntüle 1740082
Çok teşekkür ederim,bunu sipariş edeceğim.

Ram'i taktım sorunsuz bir şekilde çalıştı fakat stutter olayı maalesef çözülmedi.
Arkadaşım da yeni TUF A15 modelini almıştı aynı problem onda da mevcut, 3 laptopta da karşlıaştığımıza göre yüksel ihtimalle yazılımsal kaynaklı bir sorun.

Dual Channel olunca Performansta %5-10'luk bir artış oldu.

Son düzenleme:
aynı cihazı kullanıyoruz shutter sorunu bende de var hocam.
hocam ramleri kendiniz mi taktınız teknik servis mi taktı?
birde cihazın içinde gelen ramin cl değeri hakkında bir bilginiz var mı?
cihazın depolama alanı az birkaç oyunla dolacak muhtemelen, ssd almayı düşünüyor musunuz? hangi model?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…