ASUS ROG STRIX G16 laptopta GPU ve CPU %100 çalışmıyor

guts_911

Femtopat
Daha fazla  
Hocam iyi akşamlar dilerim, ASUS ROG STRIX G16 RTX4060 i7-13650HX laptopa sahibim. Laptopum ilk aldığımda 1 ay önce yani çok iyi çalışıyordu oyunları kasmadan oynayabiliyordum, fakat son 2 haftadır laptopum çok kötü çalışmaya başladı. Armoury Crate uygulamasında Turbo rejimi eskisi gibi çalışmıyor, tam gücüyle çalışmıyor. Görsellerde gördüğünüz gibi cpu&gpu oyun içerisindeyken her iki bileşende %20-%30 Kapasite'de çalışoyor, çok fazla stabilsizlik mevcut. Her ne yaptıysam olmadı driverlar yeniledim Windows değiştim ne yaptıysam Armoury Crate uygulamsını ve gpu&cpu eskisi gibi etkili kılamadım. Gerçekten bu durumdan yoruldum oyun oynayamaz hale geldim hocam... Allah rızası için arkadaşlar yardımcı olun, ne yapmam gerek nasıl yapmam gerek düzeltelim şu sorunu.

Dosya Ekleri

• Снимок экрана 2024-08-25 222311.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 84
  • Снимок экрана 2024-08-25 222311.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 69
Güç planı ince ayarlarınız stok geldiği halde mi değiştirdiniz mi ?

Ürünü Rusya'dan mı aldınız? Kısa zamanda hiç BIOS güncelleme yaptınız mı? Birkaç sentetik test yapın. Cinebench R23, 3D mark özellikle AIDA64 stres testi gibi. HWiNFO ile CPU GPU sıcaklık ve W değerine bakın. Açıkçası Rusya da bu ve neredeyse tüm ASUS ürünlerini g-helper ile kullanıyorlar. Son seçenek armory silip g helper yükleyin.

Ürünü aldığımda;

-cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki kodu yazdım yüksek performans güç planı için;

powercfg /DUPLICATESCHEME 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

-Oyun modu açık

-Armory ultimate GPU Ultimate de

-CPU Performansta

-Pil sağlığı %80 sınırı açık.

-Sanallaştırma tabanlı güvenlik kapalı.

Gibi ayarlar yapmıştım aldığım gün.

Güç planı ince ayarlarınız stok geldiği halde mi değiştirdiniz mi ?
Hiç bir şeye dokumadım hocam, bir tek pil gücünü dengeliden performansa çektim o kadar...

Yok hocam hepsi*urada'dan aldım ürünü, geldiği gibi ilk 2-3 hafta güzel çalıştı, ama sonra kafayı yedi CPU oyunlarda 0.80-2.0 GHz'lerde çalışıyor, işlemci 4.9GHz'yi destekliyor normalde...

Yok hocam hepsi*urada'dan aldım ürünü, geldiği gibi ilk 2-3 hafta güzel çalıştı, ama sonra kafayı yedi CPU oyunlarda 0.80-2.0 GHz'lerde çalışıyor, işlemci 4.9GHz'yi destekliyor normalde...
Ben bunların hiç birini yapmadım hocam...

Armory arayüzü Rusça olunca o yüzden sordum. Kısa zamanda BIOS güncelleme, BIOS ayarı vs yaptınız mı hiç? Bu durum hiç doğal değil. Asgari alması gereken frekans bile almıyor ve ürün o frekansta bile çok sıcak çalışıyor. İlk iş BIOS girip BIOS ayarlarını varsayılan olarak değiştirin (%50 şansa işe yarar)
Ürün sürekli enerji çekirdeği çalışsa bile durum çok normal sayılmaz.
[Notebook Bilgisayar/AIO] BIOS ayarları nasıl geri yüklenir? | Resmi DesteÄi | ASUS Türkiye yapabilirsiniz ben bu kaynağı buldum. Sizin üründe aynı işlem vardır.
Daha önce dediğim gibi hiç Cinebench vs test yaptınız mı? Yaptığınız zaman CPU kaç W çekmişti?

Windows 10 desteklemiyor diye biliyorum G16 serisi. Driver için Windows 11 gerekiyor düzgün çalışması için. Kendi web sitesinde bu bilgi açıkça yazıyor. Görüntü Windows 10'a benzediği için sormak istedim. İşletim sisteminiz Windows kaç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…