ASUS ROG STRIX G16 laptopta GPU ve CPU %100 çalışmıyor

guts_911

Femtopat
Daha fazla  
Hocam iyi akşamlar dilerim, ASUS ROG STRIX G16 RTX4060 i7-13650HX laptopa sahibim. Laptopum ilk aldığımda 1 ay önce yani çok iyi çalışıyordu oyunları kasmadan oynayabiliyordum, fakat son 2 haftadır laptopum çok kötü çalışmaya başladı. Armoury Crate uygulamasında Turbo rejimi eskisi gibi çalışmıyor, tam gücüyle çalışmıyor. Görsellerde gördüğünüz gibi cpu&gpu oyun içerisindeyken her iki bileşende %20-%30 Kapasite'de çalışoyor, çok fazla stabilsizlik mevcut. Her ne yaptıysam olmadı driverlar yeniledim Windows değiştim ne yaptıysam Armoury Crate uygulamsını ve gpu&cpu eskisi gibi etkili kılamadım. Gerçekten bu durumdan yoruldum oyun oynayamaz hale geldim hocam... Allah rızası için arkadaşlar yardımcı olun, ne yapmam gerek nasıl yapmam gerek düzeltelim şu sorunu.

Dosya Ekleri

• Снимок экрана 2024-08-25 222311.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 84
  • Снимок экрана 2024-08-25 222311.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 69
çözebildiniz mi ?
Yok hocam çözemedim lakin şöyle bir durumla karşılaştım. GPU vs CPU aynı anda çalışırken oyuna girdiğim zaman CPU her zaman ki gibi çöküyor 0.80-2.0GHz'lerde çöküşler yaşanıyor, fakat GPU etkisiz hale getirdim ve öyle oyuna girmeye çalıştım girdim de oyun Dark And Darker idi eğer biraz araştırırsanız oyun güçlü bir donanım isteyen türden. Neyse işte oyuna girdim sadece işlemci odaklı oyundayım GPU komple kapalı halde, oyun ağır bir oyun olduğu için haliyle kasıyordu fakat CPU çok rahat çalışıyordu yani eskiye nazaran GPU olmadan 3-4GHz'lerde geziniyordu, burda sıkıntı galiba GPU da ne yapmam gerek hocam kafayı yedim...

Teknik servise gidebilirsiniz. Asus'un teknik servisi hem iyi çalışıyor hem de eğer fabrika temelli bir sıkıntıysa ürünü sıfırı ile değişme şansınız var.

Ve açıkçası bu durum fabrika çıkışı ile alakalı değilse ne ile alakalıdır bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…