ASUS ROG STRIX G16 RTX 4070 2K'da kullanılır mı?

dewilaxe

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix G16(2023)
i7 13650HX 4.9GHZ
RTX 4070 Mobile 8GB
32GB Ram DDR5 4800MHZ
1TB SSD
1920X1200p 165hz
Merhaba, ASUS ROG STRIX G16 RTX 4070 modelli laptopu alacağım. Bu ekran karta sahip bir bilgisayar için çözünürlük seçeneğini performans bakımından 2K çözünürlüklü almak mantıklı mı? Bir de 2 k 16 inç bir monitörde 1080p de oyun oynamam gerektiği anlarda çözünürlük aşırı bulanık olur mu?

2K gayet ideal bir çözünürlük, 1080P'ye düşmeye gerek duymazsın.

Testlere baktığımda bazı durumlarda yetersiz kalıyor. O yüzden uzun vadede düşürmem gerekebilir.

Hangi oyunda yetersiz kalıyor? Sınırı nerede çiziyorsun?

Birçok oyunda 70-75 FPS ve üstü oynamak istiyorum. Hem mouse ve oyun akıcılığı için, hem de anlık mekan değişimlerinde 50 FPS'leri görmek istemiyorum. 1080p çözünürlükte ve DLSS, fg ile birlikte bu durum birçok oyunda olmayacak zaten. Bir de Online oyunlar var. (Battlefield 2042 gibi yüksek FPS gerektiren oyunlar). Bu tarz oyunlarda 2K çözünürlük bana 80 FPS versede daha yüksek FPS için 1080 geçmem gerekebilir. Çözünürlük düşürme durumunda bulanıklık vs çok yaşar mıyım?

Jarrod'sTech kanalının incelemesine bakarsan 18 oyunda, hepsi yüksek grafikli oyunlar bu arada, 80 FPS gibi ortalama değer veriyor 2K çözünürlükte. Üstelik DLSS, FG dahil değil bu ortalamada. Görselliğin çok ön planda olmadığı rekabetçi oyunlarda 1080P de tercih edilebilir belki. İşlemci ağırlıklı bu oyunlarda çözünürlük değiştirmek FPS'e her zaman katkı sağlamıyor da bu arada. Ekran çok büyük olmadığı için bazı durumlarda 1080P seçebilirsin ancak bence gerek olmayacak. 32 GB RAM'li bir cihaz tercih edersen o daha önemli gelecek günler için.

Evet kullanılır. 3070'i ben 2.5k da kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…