Asus ROG Strix G16 vs Acer Predator Helios Neo 16

Mentro

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun zamandır kendime bir oyuncu laptopu almak istiyorum. Yakın zamanda bir arkadaşım Amerika'dan geldiği için oradan alıp getirmesini isteyeceğim. Fakat şu an bu iki laptop arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.

Kendimce seçmek istediğim Acer, çünkü: Şarj girişi arkada (elimize dolanmaz), klavye aydınlatması daha güzel gözüküyor ve genel olarak iyi gözüküyor. (Tek eksi benim için 512 GB SSD.)

Asus ROG zaten iyi bir laptop, bileşenleri kaliteli, fakat: Arkada port yok (USB portları sağ tarafta, mouse'un yanında rahatsız eder beni), klavye ışıklandırması iyi değil (biraz bulanık gözüküyor), birkaç yerde okuduğuma göre (ne kadar doğru bilmiyorum) SSD yazma/okuma zayıf.

Yani bildiğim şeyler bunlar; diğer özellikleri neredeyse aynı.

Eğer ki Asus ROG alırsam ve genel olarak pek beğenmesem, keşke Acer Helios alsaydım derim diye korkuyorum. Çünkü alacağım laptopu çok uzun zaman kullanacağım, o yüzden pişman olmayacağım bir seçim yapmak istiyorum.

Almak istediğim laptop Acer Helios, sizin düşünceniz nedir peki? Bu konuda bana yardım ederseniz, çok iyi olur.

Asus ROG Strix G16:
Link

Acer Predator Helios Neo 16:
Link

Modlara nasıl ulaşa bilirim burdan bilmiyorum ama yanlış başlık yazmışsınız. Ben "VS" için açmadım, hangisini seçmeliyim diye açtım konuyu. Şu anki konu başlığından dolayı, daha az kişi bakacak konuya.

Size alternatif sunabilirim.

Kupon ile 1180-1200$ arası. 4070 ve indirim alması bence tercih sebebi olabilir.
İşlemci olarak Intel performansından geride. 2K panel, kaliteli kasa ve 4070 ile düşünmeye değer.

Yine Intel kaliteli kasa diğer modellerden bence daha iyi seçim olur. 4060 var.

Karar sizin olmakla birlikte iki Lenovo diğer ROG ve Neo göre çok daha kaliteli kasa ve paneli var. Bir model ekran kartı tüm ürünlerden daha iyi. Diğer Lenovo aynı GPU biraz daha hızlı işlemci.

Bütçe hiç esner mi hocam? 2100$ Legion Pro 4080 var. İndirim ve kupon ile birlikte.
Amazon.com Intel 4080.
Legion Pro 7 Gen 8 (16" AMD) Gaming Laptop | 82WS003JUS AMD 4080.
Predator alma düşünceniz varsa saf Predator alın. Neo kırpılmış bir seri. Bütçe içinde Predator var mı emin değilim.

Şu Razer 1400-1500$ arasında satıldı. Düşünürseniz Razer araştırabilirsiniz. Bazen bazı modeller ciddi indirim alıyor.

Örnek Predator Helios.
Bu Neo'dan çok daha kaliteli ürün. Fiyatını hak eder. Alüminyum plastik alaşım kasa sgrb yerine %100 dCi-p3. 2K kaliteli panel. İlave RGB vs.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
özet şekilde Helios ve Helios Neo farkları. Acer tarafında bu Helios çok daha iyi seçim olur. Parasını hak eder.
Artık gerisi sizin ve bütçenizin seçimi. Varsa şansınız 4080 Legion o fiyata beleş sayılır. Tax Free ihtimali ve oranına göre çok daha uygun olur. Olmadı kalan kısım zevkinize göre. Bir Lenovo 4070 Helios 4060 Legion 4060.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle, önerileriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz laptopları bir çoğunu kendim de az da olsa incelemişligim var ve gayet iyi cihazlar olduğunun farkındayım. Fakat şöyle bir şey var ki, maalesef bütçem hiç esnek değil. Olabildiğince az paraya, olabildiğince kaliteli bir bilgisayar almak zorundayım şu an, keşke lenovo ve ya helios ala bilsem ama maalesef.

O yüzden şu an parasına da baktığım zaman, Helios Neo 16 almayı tercih ediyorum. Ağırlıklı olarak oyun oynayacağım için FHD yeterli bir görüntü olur benim için, 2k'ya gerek yok bence.

Eğer önerebileceginiz bu fiyat aralığında(~1100$) 16" laptop varsa önerilerinize açığım. Eğer yoksa da, şu anki karşımdaki bu 2 laptoptan hangisini seçmeliyim sizce ?

Ben Acer taraftarıyım burda, daha hoş gözüküyor, ışıklandırması, portları falan.

Size alternatif sunabilirim.

Hocam ayrıntılı şekilde şu ürün 1000 ya da 1100$ alınabilir. 100$ ilk sipariş ve sitedeki sipariş esnasında kodu yazarak ilave %6 indirim daha var. Bence bunu almaya çalışın. Panel önemli değilse bile 4070 bu fiyata bu kalite her zaman denk gelmez. Uğraşamam derseniz Neo ve STRIX siz karar verin.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-29 143303.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-29 143303.png
    233,1 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı